sâmbătă, 27 aprilie, 2024

COLECTIV! Doi ani si jumatate, niciun vinovat si un posibil proces luat de la zero! Decizia judecatorului

Distribuie:

Publicat:

Plenul Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) va discuta, marti, cererea de pensionare depusa de Valeriu Mihail Terceanu, judecator in dosarul Colectiv. Daca solicitarea va fi aprobata, procesul ar putea fi reluat de la zero. Potrivit normelor in vigoare, daca solicitarea de pensionare a judecatorului Valeriu Mihail Terceanu va fi admisa de catre plenul CSM, procesul se va putea relua de la capat. Reprezentantii victimelor din incendiul Colectiv au acuzat de nenumarate ori tergiversarea dosarului. Procurorii de la Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie (PICCJ) au trimis in judecata dosarul Colectiv inca de pe 28 aprilie 2016, in care patronii clubului sunt acuzati de ucidere din culpa si vatamare corporala din culpa. De asemenea, cercetati sunt si reprezentantii firmei care a trimis artificiile la club, Golden Ideas Fireworks.

n 15 ianuarie 2018, judecatorii Tribunalului Bucuresti au decis reunirea cauzei aflate pe rolul acestei instante cu cea a dosarului de la Tribunalul Militar, in care sunt cercetati doi angajati ai ISU, Antonina Radu si George Petrica Matei, pentru abuz in serviciu. In acelasi dosar este judecat si fostul primar al Sectorului 4, Cristian Popescu Piedone. Artificierul firmei, Viorel Zaharia, este acuzat de ucidere din culpa si vatamare corporala din culpa in timp ce patronii Cristian Nita si Daniela Nita sunt acuzati de favorizarea faptuitorului si sustragerea sau distrugerea de probe ori inscrisuri.

In dosar au fost puse sub acuzare firmele SC Colectiv Club SRL si SC Golden Ideas Fireworks Artists SRL, sub aspectul savarsirii infractiunii de ucidere din culpa, in forma agravanta, avand ca urmare decesul mai multor persoane si vatamare corporala din culpa, in forma agravanta, avand ca urmare vatamarea mai multor persoane.

Sursa: mediafax.ro

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img