marți, 19 martie, 2024

Colonel SPP, trimis in judecata pentru UCIDERE din culpa

Distribuie:

Publicat:

Procurorii militari l-au trimis in judecata pe colonelul SPP Petre Soare, pentru savarsirea infractiunilor de ucidere din culpa, nerespectarea regimului armelor si munitiilor si braconaj, acesta fiind acuzat ca a impuscat mortal in 2012 o persoana in timpul unei partide de vanatoare, potrivit unui comunicat de presa al Parchetului General.

Procurori militari ai Sectiei Parchetelor Militare din cadrul Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie au finalizat cercetarile si au dispus trimiterea in judecata a inculpatului SOARE PETRE (colonel in cadrul Serviciului de Protectie si Paza – Biroul Prahova), pentru savarsirea infractiunilor de ucidere din culpa, nerespectarea regimului armelor si munitiilor si braconaj.

In rechizitoriul intocmit, procurorii militari au retinut urmatoarea situatie de fapt:

In ziua de 4 ianuarie 2012, in jurul orelor 16:40, in timp ce se afla pe raza comunei Draganesti, judetul Prahova, pe fondul de vanatoare din padurea Turbatu (apartinand ROMSILVA, filiala Prahova, Ocolul Silvic Ploiesti), la o partida de vanatoare organizata, inculpatul Soare Petre, din culpa, a impuscat mortal o persoana, utilizand o arma de vanatoare ce apartinea in mod legal victimei. Mentionam ca inculpatul a detinut arma de vanatoare mentionata fara a avea dreptul. Totodata, acesta a executat focul de arma in scopul practicarii vanatorii in conditiile in care nu avea calitatea de vanator si nu indeplinea conditiile cerute de art. 27 din Legea nr. 407/2006 a vanatorii si protectiei fondului cinegetic.

In vederea stabilirii starii de fapt, in cauza s-a procedat la audierea mai multor persoane, la confruntarea acestora si s-a dispus efectuarea mai multor expertize medico-legale si criminalistice.

Dosarul a fost inaintat, spre competenta solutionare, Tribunalului Militar Bucuresti.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img