joi, 25 aprilie, 2024

Columbia nu se va lasa provocata de manevrele militare comune ale Venezuelei si Rusiei

Distribuie:

Publicat:

Columbia nu se va lăsa "provocată" de manevrele militare comune ale Venezuelei şi Rusiei anunţate de Caracas, a afirmat marţi ministrul columbian al apărării, Guillermo Botero, relatează AFP preluată de Agerpres.

"Columbia nu este o ţară provocatoare, ea nu provoacă şi nu se va lăsa provocată", a declarat ministrul la W Radio, un post local. 

Guillermo Botero a reamintit că manevrele militare nu sunt o noutate în Venezuela şi că armata columbiană a reacţionat întotdeauna "cu prudenţă în faţa oricărei încercări". 

Armata rusă a anunţat luni că au sosit la Caracas două bombardiere Tu-160, un avion de transport An-124 şi un avion de linie Il-62. Ministrul venezuelean al apărării, Vladimir Padrino Lopez, a făcut cunoscut luni că, în viitorul apropiat, vor avea loc manevre militare comune cu militari ruşi. 

Duminică, preşedintele Venezuelei, Nicolas Maduro, a afirmat că Statele Unite au declanşat punerea în aplicare a unui plan pentru a-l alunga de putere cu ajutorul Columbiei. 

Aliat strategic al Washingtonului, Bogota încearcă să izoleze diplomatic guvernul socialist al lui Nicolas Maduro pe care îl consideră o "dictatură". 

Columbia, care neagă categoric orice tentativă de a răsturna cu forţa guvernul condus de Nicolas Maduro, "nu se lasă intimidată, dar nici nu se lasă provocată şi nici nu provoacă ţările vecine, pe niciunul dintre vecinii noştri", a adăugat ministrul apărării. 

Cele două ţări din America de Sud, care au în comun 2.200 de kilometri de frontieră, practic şi-au îngheţat relaţiile de la jumătatea lui 2017.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img