joi, 28 martie, 2024

Combinatii de fructe pentru sucuri: cum asociem in mod corect ingredientele revitalizante pentru organism, in perioada Sarbatorilor

Distribuie:

Publicat:

In perioada sarbatorilor, dupa toate alimentele bogate in grasimi si proteine, sucurile de fructe pot fi revitalizante pentru organism. Chiar daca fructele si legumele sunt oricum o optiune alimentara sanatoasa, consumate in sucuri, in combinatii atent alese, acestea pot fi mult mai hranitoare.

O diferenta importanta dintre sucul de fructe si fructul in sine este ca sucul este mult mai usor de digerat, deoarece nu contine pulpa. In plus, o cantitate mare de apa, nutrienti, vitamine, dar si zaharuri raman in sucul de fructe si sunt asimilate mai rapid de organism.

Cele mai bune alegeri sunt, desigur, fructele proaspete si tratate cat mai putin in timpul cultivarii. Acestea trebuie spalate atent si curatate de coaja si seminte, mai ales daca pentru prepararea fructelor se foloseste un aparat special. Cand prepari sucul, pregateste o cantitate mica, exact cea pe care ai de gand sa o consumi pe moment, intrucat acesta se oxideaza foarte repede. Poti folosi diverse combinatii, dar cu atentie, pentru ca unele dintre acestea pot fi suparatoare pentru stomac din cauza acizilor.

Combinatii de fructe pentru sucuri: fructe, legume si zarzavaturi bune pentru suc

Sucuri din fructe dulci: prune, struguri

Sucuri din fructe sarace in acid: mere, piersici, caise, pere, cirese

Sucuri din citrice (bogate in acid): portocala, lamaie, grepfrut, capsuni, ananas

Sucuri din legume: rosii, castraveti

Sucuri din zarzavat: varza, telina, spanac, salata, patrunjel

Sucuri din radacinoase: morcov, ceapa, cartof, ridiche, ghimbir

Combinatii de fructe pentru sucuri: combinatii recomandate de fructe si legume

1. Ingredientele din categoria fructelor dulci se pot combina cu cele putin acide, dar nu cu cele acide sau cu legume. Ingredientele putin acide se potrivesc cu cele dulci si cu sucurile din fructe acide.

2. Sucurile din fructe acide merg cu cele putin acide si cu cele de legume.

3. Sucurile din legume se potrivesc cu cele din fructe acide si zarzavat;

4. Sucurile din zarzavat pot fi combinate cu cele din legume si radacinoase, dar nu cu celelalte.

5. Sucurile din radacinoase se potrivesc bine cu cele de zarzavat, potrivit mayra.ro.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img