marți, 16 aprilie, 2024

10 bauturi care incetinesc procesul de imbatranire

Distribuie:

Publicat:

Imbatranirea este inevitabila si, odata cu ea, apar semne vizibile, precum parul carunt, caderea parului si acele riduri nedorite! Aparitia acestor semne poate fi incetinita prin mentinerea unui stil de viata sanatos si respectarea unei diete corespunzatoare. Iata 10 bauturi care te vor ajuta sa imbatranesti frumos:

1. Cafea. Cofeina protejeaza organismul impotriva inflamatiilor cronice, o problema frecventa in procesul de imbatranire, arata noile cercetari. De asemenea, consumul de cafea scade riscul de cancer de piele. Un studiu publicat in European Journal of Cancer Prevention a descoperit ca cei care beau o ceasca de cafea in fiecare zi si-au redus riscul de a dezvolta cancer de piele non-melanom cu aproximativ 10%. 

2. Smoothie cu iaurt grecesc si fructe. Adauga fructe precum cele de padure sau banane in iaurtul grecesc pentru a obtine un smoothie delicios anti-imbatranire. Bananele coapte sunt bogate in pectina, care tine sub control nivelul de zahar din organism. Pectina ajuta, de asemenea, la eliminarea toxinelor din organism, lucru esential pentru incetinirea procesului de imbatranire. Pe de alta parte, fructele de padure sunt bogate in vitamina C, care mentine pielea supla, fina si radianta.  

3. Vin. in timp ce consumul excesiv de vin poate deteriora grav ficatul si te poate face sa arati mai in varsta decat esti, bautul cu moderatie reduce inflamatia si bolile asociate cu imbatranirea. De asemenea, consumul moderat, adica 1 pahar pe zi pentru femei si 2 pentru barbati, poate preveni dementa si boala Alzheimer. Alegerea ideala este vinul rosu, deoarece acesta contine resveratrolul benefic. 

4. Apa. Corpul uman adult are aproximativ 65% apa, prin urmare, mentinerea corpului hidratat este importanta pentru functionarea corecta a diferitelor organe, iar pielea este cel mai mare si cel mai vizibil dintre acestea. Fara o hidratare corespunzatoare, pielea poate deveni uscata si ridata. Apa potabila ne ajuta, de asemenea, sa eliminam toxinele din organism si ne mentine prospetimea si tineretea. 

5. Ceai. Ceaiul verde contine un antioxidant care ajuta la prevenirea aparitiei ridurilor prin cresterea numarului de celule. De asemenea, pe langa consumul acestuia, poti crea o masca de fata pentru improspatarea tenului, amestecand pudra de ceai verde cu ceai alb preparat.
Diverse studii au demonstrat ca persoanele care consuma regulat ceai verde si negru au un risc redus de boli cardiace. 

6. Suc de sfecla. Sfecla este bogata in nitrati naturali care, potrivit unul studiu din 2011 publicat in Nitric Oxide, ofera un impuls al fluxului de sange catre lobul frontal al creierului, reducand astfel sansele de dementa si incetinind procesul de imbatranire. Antioxidantii din sfecla pot proteja organismul de radicalii liberi si pot lupta impotriva ridurilor. 

7. Suc de grapefruit proaspat stors. Organismul nostru are nevoie de vitamina C pentru a produce colagen, care creste gradul de suplete al pielii. Grapefruitul este bogat in vitamina C, prin urmare, consumul unui pahar de suc prospat stors nu va reduce numai ridurile, dar va da un aspect mai neted si mai tineresc pielii. De asemenea, intrucat este bogat in retinol, grapefruitul ajuta la repararea pielii deteriorate si la tratarea pigmentarii pielii. 

8. Apa de cocos. Apa de nuca de cocos este bogata in minerale si electroliti, care sunt esentiali pentru un metabolism sanatos al aminoacizilor, lipidelor si carbohidratilor, dar si pentru imbunatatirea distributiei nutrientilor primiti din alimente. De asemenea, apa de cocos contine un hormon vegetal numit citokinina care promoveaza cresterea celulara. Citokininele sunt, de asemenea, cunoscute ca fiind anti-cancerigene. 

9. Suc de Aloe vera. Sucul de Aloe vera contine o multime de aminoacizi si nutrienti care ajuta la cresterea productiei de colagen in organism. Antioxidantii prezenti in acest suc promoveaza, de asemenea, regenerarea pielii, contribuind in acelasi timp la mentinerea supletei sale. 

10. Lapte. Studiile arata ca incepand de la varsta de 30 de ani, pierdem 1/2-2% din masa musculara in fiecare an. De asemenea, forta musculara scade cu 12 pana la 15% la fiecare 10 ani. Leucina, unul dintre cei 9 aminoacizi din corpul uman, este bun pentru a inversa aceasta tendinta. Nu numai ca regleaza cresterea musculara, dar normalizeaza si nivelul de zahar din sange si ajuta la vindecarea ranilor. Laptele contine, de asemenea, proteine din ser, care este o sursa excelenta de leucina. sursa: eva.ro

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img