vineri, 29 martie, 2024

10 lucruri utile pe care le poti face cu o lamaie intr-o bucatarie

Distribuie:

Publicat:

Incepe-ti ziua cu un pahar de apa calda cu lamaie. Este cea mai buna metoda de a-ti pune metabolismul in functiune si de a-i da un boost sistemului tau imunitar. Citeste mai multe despre beneficiile apei calde cu lamaie consumate pe stomacul gol.

Improspateaza frigiderul

Inmoaie o discheta demachianta in zeama de lamaie si las-o la frigider timp de cateva ore – lamaia mascheaza mirosurile neplacute.

Inlatura mirosurile de pe maini

Ai gatit cu usturoi sau peste? Ca sa scapi de mirosul de pe maini, spala-te cu zeama de lamaie.

Curata cuptorul cu microunde

Poti sa-ti faci cuptorul cu microunde sa arate ca nou, folosind doar o lamaie. Pune zeama de lamaie si apa intr-un bol si baga-le la cuptorul cu microunde cateva minute. Apoi, sterge-l bine cu o carpa – zeama de lamaie este un agent natural care dizolva grasimile, motiv pentru care cuptorul se va curata foarte usor de resturile de mancare si va mirosi ca nou.

Curata tocatorul

Fie ca tai carne pe el sau legume, tocatorul este unul din cele mai murdare obiecte din bucatarie. Pune niste sare peste tocator si apoi freaca-l cu o lamaia taiata pe jumatate. Apoi clateste si asta e tot!

Curata argintaria din casa

Amesteca o lingura de zeama de lamaie cu 180ml de apa si 125ml lapte. Lasa argintaria sa stea peste noapte in acest mix, apoi clateste-le bine.

Marineaza carnea

Zeama de lamaie este o marinada minunata, mai ales daca ii adaug niste uleiuri si ierburi aromatice. Acidul din sucul de lamaie se va descompune in carne, ceea ce inseamna ca uleiul si condimentele se vor asimila mai bine.

Reduce consumul de sare

Zeama si cojile de lamaie imbunatatesc gustul oricaror mancaruri. Tocmai de aceea, nu e nevoie sa pui prea multa sare, ci doar sa storci o lamaie.

Impiedica fructele si legumele sa se oxideze

Fie ca vorbim de avocado, fie de pere, mere sau banane – daca le stropesti cu zeama de lamaie sau le scufunzi pur si simplu in apa cu lamaie, acestea vor rezista mai bine dupa ce au fost taiate.

“Improspateaza” salata

Cand salata isi pierde din prospetime si incepe sa se inmoaie, pune-o intr-un bol cu apa rece si cu sucul de la ½ de lamaie. Las-o sa stea putin si pune-o apoi la frigider timp de o ora.

sursa: foodstory.ro

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img