sâmbătă, 20 aprilie, 2024

10 mituri despre sarcina in care inca mai credem

Distribuie:

Publicat:

Femeile insarcinate trebuie sa manance cat pentru 2. Nutritionistii de la Institutul de Medicina din SUA sustin ca, daca o femeie are o greutate sanatoasa, ea nu are nevoie sa consume niciun supliment de calorii in primul trimestru. Specialistii recomanda adaugarea a inca 340 de calorii in timpul celui de-al doilea trimestru si aproximativ 450 in cel de-al treilea. Aceste calorii suplimentare ar trebui sa provina din lactate, nuci sau proteine slabe. Viitoarele mame trebuie sa se concentreze asupra consumului de alimente sanatoase, in loc sa manance mai mult. 

Examinarea cu ultrasunete raneste copilul. Majoritatea medicilor recomanda ca femeile care au o dezvoltare normala a fatului sa fie supuse examenului ecografic de 3 ori in timpul sarcinii, cate unul in fiecare trimestru. Verificarea trebuie facuta mai des numai daca exista o posibila amenintate la adresa sanatatii mamei sau a copilului. Imagistica cu ultrasunete utilizeaza unde de sunet de inalta frecventa si, spre deosebire de imaginile cu raze X, nu exista expunere la radiatii ionizate. Datorita scanarilor cu utrasunete, medicii pot exclude posibilitatea unei sarcini extrauterina, pot determina posibilele patologii ale fatului si pot ajuta atat femeia, cat si copilul la timp. 

O femeie ar trebui sa aiba primul copil inainte de a avea 30 de ani. Daca o femeie de 30 de ani are grija de ea insasi, mananca alimente sanatoase, face sport si merge in mod regulat la controale medicale preventive, riscul de complicatii in timpul sarcinii nu este mai mare in comparatie cu o femeie de 20 de ani care asteapta sa devina mama. Patologiile fatului si probleme din timpul sarcinii sunt in mare parte legate de conditia corpului si nu de varsta biologica. Metodele moderne de diagnosticare pot arata deviatii ale dezvoltarii cat mai curand posibil, astfel incat femeile sa poata planifica sarcina atunci cand sunt intr-adevar pregatite pentru aceasta, fizic si psihic. Majoritatea medicilor considera ca varsta ideala pentru nasterea primului copil este cuprinsa intre 20-30 de ani. Dar, potrivit rezultatelor stiintifice efectuate de Dr. John Mirwoski din Texas, varsta perfecta pentru nasterea unui copil sanatos este de 34 de ani. 

Mergi la sala, la plimbare sau la piscina? Nu, trebuie doar pace si liniste pentru urmatoarele 9 luni. Daca o femeie nu are probleme de sanatate in timpul sarcinii, exercitiile fizice regulate sunt esentiale pentru viitoare mama. Sportul nu numai ca ajuta sa ramana intr-o forma buna, dar, de asemenea, este benefic pentru dezvoltarea fatului si poate facilita procesul de nastere. Natura se ocupa de tot si de aceea musschii si tendoanele unei femei devin mai elastice si mai puternice in timpul sarcinii. De retinut este faptul ca inainte de incepe sportul, trebuie consultat intotdeauna un medic si un instructor de fitness cu experineta in ceea ce priveste intensitatea antrenamentelor. 

Sexul in timpul sarcinii poate dauna copilului. Pericolul sexului in timpul sarcinii este probabil unul dintre cele mai raspandite mituri. Oamenii spun ca este daunator pentru copii, neplacut pentru mama si chiar imoral. Dar, daca o femeie nu are niciun disconfort, activitatea sexuala nu ii va face niciun rau copilului. Dimpotriva, relatia sexuala in mod regulat este benefica pentru sanatate, deoarece nu numai ca ajuta la intarirea muschilor pelvieni, dar ofera si sentimente pozitive pentru viitoarea mama. Iar starea emotionala a unei femei in aceasta perioada este extrem de importanta. 

Femeile insarcinate nu trebuie sa-si vopseasca parul sau sa-si faca unghiile. Secretul de a arata fabulos in timpul sarcinii este sa acorzi mai multa atentie ingredientelor produselor cosmetice. Femeile insarcinate ar trebui sa evite componentele cum ar fi toluen, formaldehida, camfor, amoniac sau rezorcinol si sa astepte pana cand bebelusul de naste inainte de a reveni din nou la rutina lor. Produsele cosmetice moderne de inalta calitate nu contin elemente periculoase, astfel incat acestea sa poata fi utilizate in timpul sarcinii. 

Consumul de peste si nuci influenteaza foarte mult inteligenta copilului. Proprietatile acestor produse nu pot fi negate. Nucile sunt bogate in potasiu si magneziu, astfel incat sa consolideze vasele de sange si inima, si au un efect benefic asupra sistemului nervos. Iodul din peste este bun pentru tiroida. Prin urmare, viitoarea mama ar trebui sa adauge aceste produse in dieta ei. Atat pestele, cat si nucile contin acizi grasi omega-3, care contribuie la mentinerea sanatotii creierului. Cu toate acestea, influenta lor asupra dezvoltarii abilitatilor mentale ale copilului nu a fost dovedita stiintific. 

Stresul este extrem de periculos pentru o femeie insarcinata. Stresul constant si sever nu este benefic pentru nimeni. Dar, cu totii ne trezim uneori in situatii stresante si acest lucru este complet normal. Atitudinea fata de stres este ceea ce face diferenta. Anxietatea constanta si ingrijorarea cu privire la suferinta copilului daca esti stresata sunt mult mai rele decat o scurta izbucnire emotionala. Nu lasa orice mica problema sa iti strice starea de spirit!

Lotiunile impotriva vergeturilor sunt o necesitate. Aceste creme sunt adesea considerate un fel de instrument magic si o modalitate eficienta de a rezolva toate problemele legate de piele pe timpul sarcinii. Dar, merita mentionat faptul ca ingredientele pe care le contine nu sunt foarte diferite fata de cele ale unei lotiuni hidratante. Desigur, utilizarea unui astfel de produs poate face pielea mai elastica si mai fina, dar nu poate elimina toate vergeturile. Nu trebuie sa subestimezi factorul genetic, precum si tipul de piele. Discuta cu mama, matusa sau bunica despre starea pielii lor dupa nastere. Cel mai probabil, acelasi lucru te asteapta si pe tine. 

Consumul de apa trebuie reduc in timpul celui de-al treilea trimestru. In trecut, femeile insarcinate au fost sfatuite sa bea mai putine lichide in timpul celui de-al treilea trimestru de sarcina pentru a evita umflarea. Oamenii de stiinta au dovedit ca atat umflarea, cat si poligramanii in timpul sarcinii nu au legatura cu consumul de apa. Dimpotriva, o cantitate suficienta de apa ajuta la rezolvarea acestor probleme. sursa: eva.ro

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img