vineri, 29 martie, 2024

10 sfaturi despre cum sa slabesti rapid si sa iti tonifici corpul

Distribuie:

Publicat:

Ai dat iama in bucate de sarbatori, iar acum nu poti sa scapi de kilogramele in plus? Visezi sa duci acul cantarului la o cifra magica? Antrenorul Florin Neby explica pentru Gandul ce pasi trebuie sa urmezi ca sa obtii un corp bine sculptat si sanatos. El a enumerat 10 sfaturi pentru a obtine un corp sanatos, bine sculptat, dar si pentru a scapa de kilogramele in plus acumulate de sarbatori.

1. Bombe calorice pentru corpul uman. Dulciurile si alcoolul nu ne aduc nimic nutritiv in corp si sunt si extrem de calorice. Pentru o prajitura de 150 de grame, cu nu stiu ce creme si blaturi din caramel si biscuiti, muncim cam doua ore la sala. Alcoolul este a doua problema, in conditiile in care 100 ml de vin are aproximativ 100 de calorii, iar intr-un antrenament se ard maximum 400 de calorii, propun sa ne gandim daca este intr-adevar o afacere buna. Nu mai luam in calcul faptul ca alcoolul nu se consuma simplu niciodata, ci evident la o masa, iar cine “gusta” un pahar nu se opreste doar la unul. 

2. Sportul. Ne putem mentine in forma doar prin sport, iar ca sa avem o conditie fizica buna nu trebuie sa renuntam la formele de miscare pe care obisnuim sa le practicam pe parcursul anului. Mesele bogate ar trebui sa fie consumate dimineata, cand arderile sunt mai intense, sau dupa un antrenament. Daca am luat o masa cu produse traditionale, este important ca urmatoarea masa din zi sa nu mai fie una la fel de grea. Eventual putem sa apelam la asocieri simple, o salata de legume, un iaurt cu un pumn de nuci, legume la wok cu fasii de peste.

3. Abdomen cu patratele. O persoana hotarata poate obtine un abdomen conturat. Importanti sunt insa si factorii fizici, cat de ponderala este persoana, care este tipul somatic, ce varsta are, daca sufera de o boala etc. In functie de acesti parametri, persoana poate obtine “six pack-ul” intr-o luna sau niciodata. Antrenamentele trebuie sa fie mixte, sa se alterneze atat exercitiile cardio, cat si cele cu greutati.

4. Diete sigure. Cea mai rapida cura de slabire se numeste “foamea”, dar trebuie sa ne asteptam la reversul numit yo-yo. Pentru ca nu poti face foamea la nesfarsit, la un moment dat va trebui sa mananci, iar tot ce vei manca se va pastra in mare parte sub forma de depozite, iar in scurt timp te vei face mai mare decat atunci cand voiai sa slabesti. Celei mai eficiente metode de a scapa de kilogramele in plus eu nu-i spun “cura”, ea trebuie sa faca parte din lifestyle-ul fiecaruia dintre noi si se numeste alimentatia simpla si diversificata.

De mai bine de trei ani o promovez in programele mele, iar rezultatele sunt remarcabile, 30 de kilograme in patru luni si jumatate este wow, in conditiile in care ai mancat din toate si corpul tau arata FIT, iar pielea nu atarna. Implica patru mese pe zi, se consuma alimente din toate categoriile principale si la ore fixe. Se completeaza cu minim trei sedinte de antrenament pe saptamana.

5. “Fundul bombat”. Apare dupa foarte multa munca in sala de fitness si in urma antrenamentelor cu greutati mari, lucru de care fetele se feresc, pentru ca nu-si doresc sa para masculine. Evident ca este o aberatie, atata timp cat alimentatia va fi una adaptata acestui obiectiv.

6. Celulita. In general, celulita se combate prin exercitii in sala. Desi foarte multe fete cred ca este sufiecient sa alergi in parc sau pe banda pentru a scapa de celulita, va asigur ca nu este cea mai buna metoda. Cele mai eficiente sunt exercitiile, atat cu greutatea corpului cat si cu greutati libere. Pentru a combate aspectul de coaja de portocala al pielii trebuie sa evitam in special dulciurile, painea, alcoolul, mancarea de tip junk food si preparatele cu multa sare. Si inca un lucru de mentionat: celulita nu poate disparea doar cu masaj.

7. Gadgeturile. Ceasurile sau device-urile de monitorizare a corpului sunt doar un punct de reper. Spre exemplu, ele ajung sa-ti arate ca poti consuma 600 – 700 de calorii intr-o ora, lucru imposibil pentru organismul uman. Atata timp cat nu pot monitoriza cat de intense sunt arderile in organismul tau, care este conditia ta fizica, ce constitutie ai, ce masa musculara are corpul tau, adica aspecte ce tin de fiecare persoana in parte, aceste dispozitive nu pot reda realitatea. Ne pot indica insa intensitatea cu care am lucrat la antrenament.

8. Colaceii pot fi invinsi prin:

– minim 3 sesiuni de antrenament intens pe saptamana

– alimentatie slaba din punct de vedere caloric

– minim 7 ore de odihna pe zi

– minim 2 litri de lichide pe zi

9. Antrenamentul. Trebuie sa bem apa in timpul antrenamentului, pentru a continua sa ardem calorii la nivel maxim. Nu exista alimente standard pe care sa le consumam inainte de a merge la sala. Oamenii sunt in cautare de formule magice, de alimente minune, de exercitii minune, dar asa ceva nu exista. Noi suntem diferiti din foarte multe puncte de vedere. Dupa antrenament, din punctul meu de vedere, trebuie sa luam cea mai consistenta masa din zi, indiferent de obiectiv.

10. Fructele. Ingrasa daca sunt consumate in cantitate mare sau pot fi poarta catre ingrasare daca le mancam pe post de masa principala.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img