joi, 18 aprilie, 2024

14 motive pentru a manca zilnic 5 nuci

Distribuie:

Publicat:

Nucile trebuie sa faca parte din dieta zilnica pentru ca sunt un adevarat super-aliment. Si nu pentru ca o spunem noi, ci pentru ca este recomandarea specialistilor. Cercetatorii au aratat ca este suficient sa consumam zilnic 5 nuci si ne asiguram o foarte buna protectie impotriva bolilor de inima.

Nucile scad nivelul de colesterol din corp, imbunatatesc flexibilitatea vaselor de sange, asigurand astfel o mai buna circulatie a sangelui. Iar aceste imbunatatiri apar la doar 4 ore dupa ce ai mancat nuci. Aceste efecte se datoreaza compozitiei acestor fructe: antioxidanti, vitamina E, acizi grasi omega 3, fenoli, etc. Iata de ce ar trebui sa mananci nuci:

1. Reduc colesterolul. Nucile, arahidele si migdalele, bogate in grasimi sanatoase, fibre si vitamina E, scad colesterolul. Specialistii de la Universitatea Loma Linda din California care au revazut 25 de cercetari stiintifice legate de impactul nucilor asupra sanatatii sustin ca aproximativ 67 de grame e cantitatea zilnica indicata pentru consumul zilnic, conform about.com.

2. Scad riscul aparitiei bolilor cardiovasculare
. Prin continutul bogat de acizi grasi Omega-3, ajuta la reducerea considerabila a aparitiei bolilor de inima. Un sfert de cana contine 90% din doza zilnica recomandata de astfel de acizi.

3. Riscul de stop cardiac scade cu o treime, se arata intr-un studiu care a inclus 86.000 de femei.

4. Sunt o sursa de grasimi bune. O mana de nuci, de fistic, migdale sau seminte de floarea-soarelui (preferabil neprajite) pot completa necesarul de grasimi bune dintr-o zi.

5. Ajuta in cura de slabire. Este important ca nucile sa se consume crude, in stare naturala, fara adaosuri de sare, ulei si alte condimente; prajite acestea deja se transforma in alimente nocive.

Pentru ca sunt extrem de satioase si sanatoase, nucile reprezinta cea mai buna gustare dintre mese, fara repercusiuni in privinta kilogramelor in plus, pentru ca numai o mana de nuci prelungeste satietatea pentru mult timp.

Fiind bogate in proteine si grasimi “bune” si consumate cu moderatie, acestea nu influenteaza greutatea corporala si nu ingreuneaza metabolismul, ca alte produse.

6. Sunt un excelent remediu impotriva insomniei. Lipsa de magneziu din organism care conduce la producerea unei cantitati mai mici de melatonina, ceea ce alunga somnul si te tine treaza. Nucile sunt o foarte buna sursa de magneziu, iar daca mananci o mana de nuci cu 1-2 ore inainte de a te culca, poti dormi linistita.

7. Alunga stresul. Studiile realizate in privinta stresului au aratat ca tot complexul de vitamina B reprezinta un remediu antistres, relaxand sistemul nervos si totodata starea ta generala. Nucile sunt o importanta sursa de astfel de vitamine.

8. Amelioreaza durerile. Datorita vitaminei B, mai exact celei B1, durerile se diminueaza in intensitate. Aceasta vitamina continuta de nuci ajuta la functionarea optima a musculaturii si creste toleranta la durere.

9. Sunt eficiente in lupta cu diabetul. Un studiu recent, aparut in februarie 2010 in Diabetes Care, a ajuns la concluzia ca un consum de 56 g de nuci zilnic ajuta la ameliorarea diabetului de tip 2, prin dilatarea vaselor de sange, imbunatatind astfel fluxul sangvin.

10. Previn cancerul. Prin continutul bogat de acizi Omega-3, fibre, vitamina E, magneziu si acid folic, nucile reprezinta una dintre cele mai bune metode profilactice impotriva cancerului, relateaza EatingWell. com.

11. Previn constipatia. Prin continutul bogat de fibre, nucile iti asigura un tranzit intestinal complet, asigurand un sistem digestiv care merge ca uns.

12. Pentru un creier in forma. Pentru memorie, pentru sistemul nervos, dar si pentru o minte mai abila, recurge la consumul zilnic de nuci.

13. Pentru o viata mai lunga. Cercetatorii sustin ca nucile pot fi considerate alimente valoroase din punct de vedere anti-aging: imbunatatind calitatea pielii si contribuind la crearea de celule sanatoase, regenerand constant organismul.

14. Pentru oase puternice. Datorita continutului de proteine, nucile sunt excelente in intretinerea sanatatii oaselor, dar si a muschilor, pielii si celulelor. Cam 65 de grame zilnic sunt suficiente pentru un efect garantat!

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img