vineri, 19 aprilie, 2024

14 tari europene au interzis organismele modificate genetic

Distribuie:

Publicat:

Tarile europene au avut un interval de timp (incheiat pe 3 octombrie) in care sa opteze pentru interzicerea sau permiterea organismelor modificate genetic (OMG). In mod expres, pana la incheierea acestui interval, 14 tari europene si-au anuntat optiunea privind interdictia organismelor modificate genetic.

Cele 14 tari care au anuntat, deja, ca aleg sa interzica OMG-urile sunt Slovenia, Serbia, Croatia, Letonia, Italia, Germania, Scotia, Tara Galilor, Lituania, Austria, Irlanda, Polonia, Franta si Grecia. Unele si-au exprimat alegerea chiar cu mult timp inaintea termenului oferit de Comisia Europeana, altele au enuntat-o in intervalul pus la dispozitie de catre oficialii europeni, iar alte tari au reconfirmat, in acest interval, optiunea deja anuntata de interdictie a organismelor modificate genetic.

In Europa exista de multi ani proteste la adresa organismelor modificate genetic si a companiilor care le promoveaza (in special la adresa companiei Monsanto), opozitia fata de aceste produse fiind destul de puternica.

Chiar anul acesta, fermierii polonezi au iesit in strada cu tractoarele pentru a bloca autostrazile, ca modalitate de a-si exprima dezacordul fata de influentele straine asupra traditiei lor agricole. In multe tari, protestele si implicarea cetatenilor au dat rezultate, OMG-urile fiind interzise. Romania nu se numara printre tarile care sa fi anuntat interdictia acestor produse.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img