vineri, 19 aprilie, 2024

2016 – anul angajarilor de specialisti tineri la ABA Prut-Barlad

Distribuie:

Publicat:

Administratia Bazinala de Apa (ABA) Prut-Barlad a organizat anul trecut 61 de concursuri de angajare, cu 45 % mai multe decat in anul 2015. Media de varsta a celor care au castigat concursurile este de 35 de ani.

Anul trecut Administratia a angajat specialisti pentru majoritatea birourilor si compartimentelor. Au fost organizate concursuri pentru Laboratorul de Calitate a Apelor in vedere angajarii a trei chimisti si patru ingineri. Totodata la Biroul de Exploatare Lucrari si Siguranta Barajelor au fost admisi trei ingineri, iar ca experti in economie au fost angajate trei persoane la birourile de Achizitii Publice, Financiar si la cel de Resurse Umane.

Din 61 de concursuri de angajare, 52 % au fost destinate persoanelor cu studii superioare, ingineri, chimisti, hidrologi  sau  economisti, iar 48 % pentru cei cu studii medii, adica muncitori, agenti hidrotehnici, soferi, electricieni, instalatori  sau mecanici.

Administratia Bazinala de Apa Prut-Barlad, cu cele patru Sisteme de Gospodarire a Apelor din subordine (S.G.A Botosani, S.G.A Iasi, S.G.A Vaslui si S.G.A Galati)  sunt 715 de angajati, care administreaza apele din domeniul public al statului si infrastructura formata din lacuri de acumulare, diguri de aparare impotriva inundatiilor, canale, derivatii interbazinale si alte lucrari specifice. Totodata specialistii Administratiei supravegheaza si infrastructura sistemelor nationale de veghe hidrologica, hidrogeologica si monitorizeaza calitatea resurselor de apa aflate in patrimoniul sau, in scopul cunoasterii si a gestionarii unitare pe ansamblul tarii, a resurselor de apa de suprafata si subterane.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img