marți, 16 aprilie, 2024

27 de unitati inchise de inspectorii DSVSA Vaslui

Distribuie:

Publicat:

Inca de la inceputul anului Directia Sanitara Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor (DSVSA) Vaslui, a demarat o actiune de verificare a agentilor economici care activeaza in domeniul alimentatiei publice. Toate acestea pentru a verifica conditiile sanitar-veterinare. Astfel au fost luate la control pietele agroalimentare, carmangeriile, macelariile, supermarket-urile, depozitele alimentare, unitatile de patiserie si panificatie etc.

In urma controalelor efectuate la nivelul judetului, inspectorii sanitar-veterinari au emis nu mai putin de 27 de ordonante de interzicere a activitatii pentru doua stupine, o pizzerie, doua baruri, sase macelarii, o carmangerie, un centru de prelucrare a laptelui, 12 magazine, o unitate de fabricare vinuri si una de bauturi racoritoare si apa plata.

Deficientele au fost gasite la capitolul de manipulare a produselor alimentare, igiena, spatii de depozitare , produse alimentare nelotizate pe sortimente si categorii de calitate etc.

Tot in urma controalelor, DSVSA a aplicat amenzi contraventionale in valoare de 8.720 de lei, 58 de avertismente si 8 notificari pentru prezentarea la sediul DSVSA in vederea inregistrarii. Totodata, au fost retrase de la consum sute de kilograme de carne si preparate din carne, peste, produse lactate si lapte si oua .

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img