vineri, 19 aprilie, 2024

3 alimente care imbunatatesc functiile cerebrale

Distribuie:

Publicat:

Exista anumiti nutrienti in alimente care imbunatatesc diferite parti sau sisteme ale organismului. Creierul este cel mai important organ care trebuie ingrijit corespunzator, asa ca atunci cand pregatesti masa, ia in considerare adaugarea catorva ingrediente care imbunatatesc functiile cerebrale:

Afine

Ca multe fructe, afinele sunt incarcate cu antioxidanti care blocheaza daunele cauzate de radicalii liberi. Acestea reduc riscurile de dementa si boala Alzheimer.

Peste

Creierul est alcatuit in proportie de 60% de grasime, iar pentru acesta, cel mai bun combustibil sunt acizii grasi omega-3 din peste. Cu toate acestea, unele specii de peste sunt contaminate cu mercur si alte toxine, astfel incat trebuie sa fii cu ochii-n patru atunci cand faci selectia. Alege somon salbatic care se numara printre cele mai curate optiuni disponibile pe piata.

Nuci si seminte

Nucile sunt la fel de benefice pentru oameni. Sunt o mare sursa de vitamina E, care previne declinul functiei cerebrale legat de varsta. Unii oameni cred ca, pentru a fi sanatoase, fructele cu coaja lemnoasa trebuie consumate ca atare. Atat timp cat adaugi sare si zahar in cantitati moderate, organismul tot va primi beneficiile.

Mananca cunoscand bine care sunt efectele alimentelor consumate, asa vei preveni bolile! Este sfatul oricarui medic. Afla despre elementele nutritive specifice care sunt dovedite ca sporesc memoria, concentrarea si alte sarcini cognitive. Include aceste elemente nutritive ca ingrediente in mesele tale si vei putea imbunatati foarte mult modul in care gandesti si traiesti.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img