joi, 28 martie, 2024

3 modalitati inedite de a folosi musetelul pentru a combate stresul si anxietatea

Distribuie:

Publicat:

Cand esti stresat sau te simti coplesit de griji, poti apela cu incredere la musetel. Aceasta planta calmeaza si relaxeaza, avand substante care influenteaza aceleasi parti ale creierului ca si medicamentele impotriva anxietatii.

Studiile cercetatorilor canadieni arata ca musetelul induce o “inhibitie semnificativa” asupra actiunilor anxietatii. Unul dintre flavonoizii continuti de musetel, denumit apigenina, poate fi responsabil pentru efectele impotriva anxietatii si de calmare. Actiunea sa asupra receptorilor creierului este similara cu cea a Valiumului sau Xanaxului, dar, spre deosebire de medicamente, musetelul nu creeaza dependenta si nici nu este daunator.

De asemenea, musetelul creste nivelul glicinei din organism, aceasta fiind un aminoacid care actioneaza ca relaxant al nervilor si muschilor.

Ceai si smoothie
Ceaiul de musetel este cel mai popular ceai din lume si este usor de preparat prin infuzarea florilor sale uscate sau proaspete, dar multi dintre noi nu am fost familiarizati cu smoothie din musetel. Acesta poate fi un puternic relaxant si ajutor impotriva anxietatii, deoarece consumati la propriu intrega floare. Daca puteti face rost de musetel proaspat este excelent. La cateva minute dupa ce ati consumat florile stresul si tensiunea dispar.

Pentru a prepara un smoothie din musetel utilizati 8 – 10 flori proaspete sau uscate si adaugati-le la orice alt smoothie de fructe. Iata cateva amestecuri delicioase:

Puneti in blender: 3 banane, 8 – 10 flori proaspete sau uscate, ½ ceasca cu apa si putina stevie pentru dulceata.
Mixati: 1 banana, ½ papaya, 8 – 10 flori proaspete sau uscate, ½ ceasca cu apa si putina stevie pentru a indulci.
Mixati: 1 ceasca cu pepene rosu fara samburi, 1 banana, 8 – 10 flori proaspete sau uscate, ¼ ceasca cu apa si un strop de stevie.

Indicatii
– stari de nervozitate, iritabilitate
– stari de epuizare fizica sau psihica
– stari de anxietate
– insomnie

Contraindicatii
Musetelul nu ar trebui administrat in timpul sarcinii; exista riscul sa afecteze fatul. De asemenea, nu se recomanda in perioada lactatiei.

A nu se folosi planta daca suferiti de astm sau in cazul in care aveti istoric de alergie la plante precum galbenelele si arnica, deoarece produsele pe baza de musetel va pot provoca reactii adverse.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img