vineri, 26 aprilie, 2024

326 de elevi au fost depistati cu PADUCHI in urma triajului epidemiologic din scolile vasluiene

Distribuie:

Publicat:

17 cazuri de angină acuta, 1 caz de varicela, 17 cazuri de alte boli infecțioase, 15 cazuri micoză, 5 cazuri de alte boli parazitare, 6 cazuri de scabie, și nu mai puțin de 326 de cazuri de pediculoză, respectiv copii infestați cu păduchi-așa arată rezultatele triajului epidemiologic efectuat de DSP Vaslui odată cu deschiderea anului școlar.

Controlul efectuat de către reprezentanții Direcției de Sănătate Publică Vaslui scoate în evidență o problemă gravă: mare parte dintre familii nu cunosc cele mai banale reguli de igienă.

Cadrele medicalevasluiene  au efectuat triajul epidemiologic ,aferent lunii Septembrie ,în  unitatile de școlare din judet. Au fost controlați 48.375 copii, 31.371 din mediul urban și 17.004 de copii, din mediul rural, dintr-un total de 65.510 copii înscriși în  colectivități.  

Au fost depistate 17 cazuri de angină acută, 1 caz de varicela, 17 cazuri de alte boli infectioase, 15 cazuri micoza, 5 cazuri de alte boli parazitare, 6 cazuri de scabie, și 326 de cazuri de pediculoza-copii infestați cu paduchi. Din totalul de 326 de copii
descoperiți ,245  provin din mediul rural.

“Dupa efectuarea recontrolului, au rămas în  evidență  107 cazuri de pediculoza, acestea înregistrându-se în familii cu educație igienico-sanitară deficitară, unde nu se face o deparazitare totală și  eficienta. Între acestea, cele mai multe cazuri, 72, sunt în  rândul elevilor care frecventează școli din mediul rural, în general din comunitățile  cele mai sărace, tot în acest mediu rămânând  în  evidență 10 cazuri de preșcolari în cazul cărora, în familie, nu s-a luat nici o masură pentru deparazitare. Alte 21 de cazuri de pediculoză în rândul elevilor de la scoli din mediul urban, dar și 4 cazuri între elevii care frecventează cursurile liceale sau ale școlilor profesionale au ramas în  evidenta noastră” a declarat pentru “ Bună ziua, Vaslui” Mihaela Topliceanu, purtătorul de cuvânt al DSP Vaslui.

Controalele epidiomologice vor continua în unitatile de învățământ  pe tot parcursul anului școlar.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img