vineri, 29 martie, 2024

5 alimente sanatoase pe care ar trebui sa le incluzi in alimentatia ta in 2018

Distribuie:

Publicat:

Fiecare an aduce noi cercetari, noi descoperiri stiintifice care ne pot ajuta sa avem un stil de viata mai sanatos, asa ca iti prezentam ce alimente ar trebui sa adaugi in alimentatia ta in 2018. Dieta noastra se schimba constant, iar specialistii gasesc in fiecare noi alimente supranumite „superfoods” pe care este bine sa le includem in dieta. Acestea ajung sa devina foarte populare si le vei intalni probabil pe lista fiecarui nutritionist. Nu iti face griji, nu iti vom vorbi din nou despre kale, ci despre alte alimente care ajuta organismul sa aiba un sistem imunitar mai bun, te ajuta sa dormi mai bine si sa faci mai usor fata stresului.

Diferite tipuri de pudra

Aici vorbim despre renumita pudra de colagen, care iti ajuta pielea sa aiba mai multa stralucire si fermitate si pudra de spirulina. Cele doua tipuri de pudra pot fi integrate cel mai usor in alimentatia ta. Poti sa le amesteci cu apa, desi nu este varianta cea mai recomandata sau, pentru a te bucura atat de beneficiile lor, dar si de un gust delicios, intr-un smoothie.

Ciuperci

Exista o multime de tipuri de ciuperci si se pare ca acestea au mai multe beneficii. Ajuta la reducerea stresului, imbunatatesc aspectul pielii si, cel mai important, ajuta la cresterea imunitatii corpului.

Turmericul

Despre turmeric probabil stii deja ca este un condiment care da o savoare speciala mancarii. Ceea ce probabil nu stiai deja este ca turmericul este un important ingredient antioxidant si asta datorita curcuminului. Se pare ca acesta are un antiinflamator puternic si ajuta la mentinerea unui metabolism rapid si protejeaza functiile creierului.

Conopida

Conopida a devenit una dintre preferatele nutritionistilor in ultimul timp. Daca vei cauta retete vegane, vei descoperi ca o poti folosi la tot felul de preparate. Poate inlocui orezul, poti prepara blatul pentru pizza sau o poti pune in smoothie. Are putine calorii si zahar si, totodata, este bogata in vitamina C si K, fiind perfecta si pentru digestie.

Alge

Da, ai citit bine. Algele se pot manca, iar unele dintre acestea au numeroase proprietati. Acest superaliment iti da mai multa energie si iti ajuta creierul, fiind si un antiinflamator. In plus, vor arata delicios in salata ta.

sursa: elle.ro

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img