joi, 28 martie, 2024

5 alternative naturale la ibuprofen

Distribuie:

Publicat:

Ibuprofenul este medicamentul la care apelam ori de cate ori avem o durere de cap, de spate, sau orice alta durere, gandindu-ne ca nu ne face rau, daca il luam ocazional. Daca iei in considerare efectele secundare e posibil sa te gandesti de doua ori inainte.

Cum functioneaza ibuprofenul?

Ibuprofenul este o substanta anti-inflamatoare ce suprima durerea. Actioneaza blocand producerea anumitor substante ce sunt produse de catre corp ca raspuns la existenta inflamatiilor. Drept urmare durerile si febra scad in intensitate sau dispar “ca prin minune”.

Efecte secundare ale ibuprofenului

Desi este o substanta cunoscuta si ale carei actiuni sunt eficace in reducerea durerii, ibuprofenul provoaca o serie de efecte secundare precum ameteli, iritatie a mucoasei stomacale, constipatie sau diaree, greata iar in anumite cazuri poate creste riscul producerii infarctului in cazul persoanelor ce sufera de boli ale inimii.

Alternative naturale la ibuprofen

1. Comprese reci sau calde
In cazul ranilor, e bine de stiut ca o compresa cu gheata, aplicata ulterior dezinfectarii locale reduce durerea si inflamatia natural. Crampele musculare si articulatiile intepenite, pe de alta parte, pot fi tratate cu comprese calde – caldura intensifica circulatia in zona respectiva si astfel transferul de oxigen si nutrienti este imbunatatit, fapt ce accelereaza vindecarea.

2. Exercitii usoare

Spasmele musculare ca si lezarea incheieturilor pot fi “tratate”, paradoxal, prin activitate fizica usoara. Pe baza aceluiasi principiu prezentat mai sus, atunci cand muschii sunt stimulati creste circulatia in zona respectiva si deci este incurajata vindecarea.

3. Usturoi
Este cunoscut ca un reducator al spasmelor si imbunatateste circulatia sanguina. O circulatie buna duce la o mai rapida vindecare a inflamatiei. Ca sa nu mai punem la socoteala faptul ca usturoiul este un bine cunoscut aliat impotriva cancerului. Asigurati-va ca includeti usturoiul cel putin o data in meniul zilnic.

4. Musetelul
Este cunoscut pentru calitatile sale calmante si revigorante. Este folosit cu succes in tratarea inflamatiei in artrita, a durerilor reumatice si a crampelor musculare. Il puteti folosi fie ca ceai sau infuzie / lotiune aplicata local.

5. Omega 3
Alimentele bogate in grasimi Omega-3 ajuta la reducerea inflamatiei in mod natural.Fructele si verdeturile contin fitonutrienti si antioxidanti ce previn si vindeca durerile de natura inflamatorie din corp.
sursa: viataverdeviu

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img