vineri, 29 martie, 2024

5 greseli de evitat atunci cand gatesti carne pe aragaz

Distribuie:

Publicat:

Poti sa faci fripturi foarte bune si la tigaie, pe ochiurile de la aragaz. Important este sa stii cum sa le prepari astfel incat sa obtii rezultate gustoase.

1. Pui carnea prea repede in tigaie

Nici nu s-a incalzit bine tigaia si ai pus deja carnea in ea? Ei bine, cel mai probabil carnea se va lipi si-ti va fi mai greu sa indrepti greseala. Gandeste-te ca bucatarii profesionisti prepara carnea pe plite incinse. Procedeaza in felul urmator: pune putin ulei inainte si, cand se incinge (atentie, sa nu arda si sa iasa fum), pune carnea.

2. Intorci carnea prea repede

Ca sa obtii o crusta delicioasa, trebuie sa lasi carnea sa stea suficient timp la temperatura constanta. Intoarce o singura data carnea. Cum iti dai seama cand e momentul? Cand prinde o crusta aurie si se desprinde usor de tigaie.

3. Misti carnea in tigaie prea mult

E tentant sa o apesi cu o paleta sau sa o intorci pe toate partile, insa este complet inutil. Carnea trebuie sa stea linistita in tigaie ca sa se gateasca uniform si corect. Sfatul bucatarilor profesionisti este sa o pui in tigaie si sa o lasi sa stea pana o intorci pe partea cealalta, respectiv pana o scoti din tigaie.

4. O gatesti la temperatura mica

Daca ai tendinta sa gatesti carnea la foc mic ca sa nu o arzi sau sa nu iti umpli bucataria cu fum, iti spunem un singur lucru: nu mai face aceasta greseala. Da focul la maxim si incinge tigaia – doar asa obtii o friptura suculenta.

5. Nu lasi friptura sa stea inainte sa o mananci

Gatitul fripturii nu se opreste in tigaie. Ca sa te bucuri de rezultate perfecte, este foarte important sa o scoti pe farfurie si sa o lasi “sa se odihneasca”.  In timpul asta, carnea se relaxeaza, iar sucurile naturale se elibereaza uniform.

De cate ori pe saptamana ar trebui sa mananci carne rosie

sursa: foodstory.ro

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img