vineri, 29 martie, 2024

5 semne care te atentioneaza ca mananci prea mult zahar

Distribuie:

Publicat:

Esti dependenta de zahar? Iata care sunt cateva dintre cele mai bune semnale pe care ti le transmite corpul ca sa constientizezi ca ai inceput sa exagerezi cu cantitatile de zahar pe care le consumi:

1. Esti in permanenta obosita si nu ai deloc energie?

Este primul si cel mai important semnal ca ai inceput sa consumi prea mult zahar, sustin specialistii. Aceasta stare de oboseala care nu trece nici dupa o noapte de somn odihnitor este legata de cantitatea de zahar pe care o consumi zilnic. De aceea, daca vrei sa-ti imbunatatesti starea incearca sa limitezi consumul de dulciuri, alimente procesate care ascund diverse forme de zahar in ele, sucuri carbogazoase sau produse de patiserie, potrivir eva.ro.

2. Ai zilnic pofta de dulce si carbohidrati?

Cred ca esti constienta de faptul ca in acest caz esti deja dependenta de zahar. Daca poftesti in fiecare zi la dulciuri si vezi in fata ochilor numai produse de patiserie/paste/pizza/covrigi este cazul sa rezisti ispitelor si sa tai din portia de zahar pe care o consumi.

3. Racesti frecvent?

Daca te imbolnavesti mult mai des este foarte posibil sa fie de vina cantitatea de zahar pe care o ingerezi zilnic. Consumul exagerat de zahar slabeste sistemul imunitar si te face vulnerabila in fata virusilor de tot felul.

4. Ai cearcane accentuate?

Zaharul are un efect inflamator in corp, de aceea poate sa genereze tot felul de probleme dermatologice. Daca tenul tau este afectat de acnee, rozacee, eczema sau este mult prea gras/uscat atunci poti sa dai vina si pe zahar daca te stii vinovata de un consum exagerat. Studiile arata ca atunci cand reduci cantitatea de zahar si lactate pe care le consumi zilnic, tenul tau poate sa arate mult mai curat. De asemenea, cearcanele accentuate pot sa fie cauzate de zaharul consumat in exces care afecteaza glandele suprarenale.

5. Ai probleme cu greutatea?

Corpul nostru este facut sa tolereze o cantitate mica de zahar, iar atunci cand este bombardat din toate partile de alimente dulci, caloriile sunt depozitate sub forma de grasime. Acest lucru favorizeaza cresterea in greutate si aduce dupa el o multime de probleme medicale serioase, cum ar fi hipercolesterolemia, probleme cardiace, tulburari de somn, diabet.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img