joi, 28 martie, 2024

6 cauze surprinzatoare ale deshidratarii. Afla de ce boli poti sa suferi!

Distribuie:

Publicat:

Deshidratarea este principala cauza a starilor de moleseala sau ameteala. Persoanele care nu se hidrateaza corect sunt tot timpul obosite, au pielea uscata si se confrunta cu o acuta lipsa de concentrare. Totusi, deshidratarea poate aparea si in cazul persoanelor care beau cel putin 8 pahare de apa pe zi. Iata cateva cauze surprinzatoare care duc la deshidratare:

1. Diabetul

Persoanele care sufera de diabet zaharat au un risc de deshidratare foarte crescut. Atunci cand nivelurile de zahar din sange cresc, organismul incearca sa scape de excesul de glucoza prin cresterea productiei de urina. Toate aceste efecte duc la o deshidratare acuta si la o senzatie de sete continua.

2. Perioada de menstruatie

Esti in acea perioada delicata a lunii? Atunci ar fi cazul sa bei mai multa apa. Estrogenul si progesteronul influenteaza nivelurile de hidratare ale organismului. De asemenea, femeile care un ciclu menstrual abundent epuizeaza mai repede si apa din organism.

3. Medicamentele

Daca te confrunti cu o stare de sete continua, ar fi cazul sa verifici si prospectele medicamentelor tale. Multe dintre medicamente actioneaza ca diuretice si sporesc cantitatea de urina, crescand astfel riscul deshidratarii.

4. Dietele slabe in carbohidrati

Carbohidratii sunt depozitati in corp impreuna cu fluidele, de aceea eliminarea lor inseamna sa scazi in greutate. Vestea proasta este aceea ca, odata cu disparitia kilogramelor apare si deshidratarea. Astfel, daca adopti o dieta slaba in carbohidrati, este foarte important sa bei mai multa apa.

5. Stresul

In momentul in care suntem nelinistiti, glandele suprarenale pompeaza hormoni ai stresului. Astfel, daca esti mereu sub presiune, glandele suprarenale se blocheaza si duc la o insuficienta suprarenala. Cea mai mare problema este faptul glandele suprarenale produc si hormonul aldosteron, care ajuta la reglarea nivelului de lichid din corp. Asadar, in cazul in care oboseala suprarenala progreseaza, productia de aldosteron scade, declansand deshidratarea si un nivel scazut de electroliti.

6. Sindromul colonului iritabil

Simptoamele sindromului de colon iritabil, precum greata si diareea cronica, duc rapid la deshidratare. Astfel, in cazul in care suferi de aceasta afectiune, cel mai indicat ar fi sa urmezi o dieta stricta si sa bei cat mai multa apa.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img