vineri, 19 aprilie, 2024

6 motive pentru a urca zilnic scari

Distribuie:

Publicat:

Toti stim cat de simplu, dar mai ales cat de benefic este urcatul scarilor pentru sanatate si silueta si totusi, cati dintre noi fac asta zilnic? Iata cateva motive pentru a urca zilnic scarile:

Urcatul scarilor arde mai multe calorii decat jogging-ul

Studiile arata ca urcatul scarilor este considerat o activitate fizica intensa, care arde mai multe calorii pe minut decat jogging-ul. Rezultatele multor studii arata ca nu numai urcatul scarilor arde caloriile, ci si coboratul acestora.

Reduce riscul accidentelor vasculare cerebrale

Rezultatele unui sondaj legat de starea de sanatate a absolventilor de la Harvard, la care au participat mai mult de 11.000 de oameni, releva ca, facand activitate fizica, cum ar fi urcatul scarilor, acestia pot reduce riscul de accident vascular cerebral. De exemplu, la barbatii care au raportat ca urca zilnic scari, rezultatele arata ca acestia reduc riscul de accident vascular cerebral cu 29%.

Imbunatateste functia cardiaca

Avand o activitate fizica moderata, aceasta imbunatateste sanatatea inimii si reduce riscul de aparitie a problemelor cardiace pe termen lung. Este nevoie de doar 15 minute pe zi de activitate fizica aerobica pentru a imbunatati sanatatea inimii.

Urcatul scarilor este o alternativa buna, mai ales pentru cei care au un stil de viata sedentar sau lucreaza la birou mai multe ore.

Urcatul scarilor intareste muschii

Muschii picioarelor, ai abdomenului si spatelui sunt implicati activ atunci cand urcati scarile. Aceasta activare a grupului muscular va va ajuta sa aveti oase mai puternice si articulatii mai sanatoase.

Asa-numita folosire a muschilor scheletici ajuta la cresterea metabolismului, ceea ce faciliteaza arderea caloriilor, cresterea masei musculara si imbunatatirea tonusului muscular. Pe langa faptul ca imbunatateste starea de sanatate a sistemului musculo-scheletic, poate ajuta si la reducerea durerilor articulare.

Aceasta este o modalitate usoara de a combate stilul de viata sedentar
Daca de o lunga perioada de timp nu ati mai facut sport sau exercitii, deoarece lenea va copleseste, incepeti sa urcati scarile in fiecare zi.

Astfel, creati treptat o rutina, totdata crescand si dorinta de activitate fizica suplimentara. Mai mult, veti combate stilul de viata sedentar. Amintiti-va ca acesta este fundamentul multor probleme de sanatate.

Cea mai simpla si rapida cale catre trupul la care visezi
Dietele fara miscare poate te ajuta sa slabesti, dar nu si sa obtii corpul tonifiat la care ravnesc toate femeile. Urcatul scarilor poate fi cea mai comoda si rapida modalitate de a-ti modela corpul.

20 de scari urcate zilnic inseamna, in medie, 2.7kg in minus/ an, dar daca aceasta activitatea este insotita de o dieta sanatoasa.

Daca nu esti obisnuit cu efortul, nu este bine sa te suprasoliciti brusc. Incepe cu 3 etaje si mai adauga cate un etaj la fiecare 2-3 zile.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img