vineri, 19 aprilie, 2024

6 motive pentru care pepenele galben nu trebuie sa-ti lipseasca din dieta

Distribuie:

Publicat:

Pepenele galben este o sursa foarte bogata de antioxidanti, vitamina C, vitamina A, potasiu, cupru, vitaminele B, vitamina K, magneziu si fibre. Daca mananaci si semintele vei beneficia si de Omega 3 sub forma de acizi alfa-linoleici.

Pepenele galben benefic in curele de slabire
Aproximativ 150 de grame de pepene galben are 50 de calorii, 12 grame de carbohidrati (1 gram fibre), 1 gram de proteina, 0,3 g grasime, 106% din cantitatea zilnica recomandata de vitamina A, 95% din vitamina C, 1% din calciu si 2% fier.

De asemenea, 150 de grame de pepene galben iti aduce un aport de 5% din cantitatea zilnica recomandata de vitamina K, niacin, vitamina B6, magneziu si potasiu.

Pepenele galben contine din abundenta antioxidanti inclusiv zeaxantin, beta-caroten, care te protejeaza impotriva multor boli de la simpa raceala pana la cancer. Pepenele galben nu ingrasa, ci din contra te poate ajuta sa slabesti.

Beneficiile pepenelui galben
1. Pepenele galben ajuta la scaderea riscului de obezitate, diabet si boli de inima.
2. Nivelul crescut de potasiu din pepenele galben este asociat cu un nivel scazut de infarct, protectie impotriva pierderii de masa musculara, pastrarea densitatii osoase, scaderea tensiunii arteriale si reducerea formarii de pietre la rinichi.
3. Dietele bogate in beta-caroten din plante precum pepenele galben ajuta impotriva cancerului de prostata.
4. Datorita faptului ca este bogat in fibre, ajuta in constipatie si asigura sanatatea tractului digestiv.
5. Prin cantitatea mare de apa si electroliti, pepenele galben este o gustare excelenta in timpul verii si previne deshidratarea.
6. Pepenele galben contine colina, care ajuta memoria si procesul de invatare.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img