vineri, 29 martie, 2024

7 beneficii al consumului de gulii

Distribuie:

Publicat:

Gulia este o leguma din familia verzei, mai putin apreciata la noi, dar extrem de popular in tarile din nordul Europei. Este o sursa bogata de vitamine (B6, C) si minerale precum fosfor, potasiu, magneziu, calciu, manan si cupru. Pentru cei care vor sa slabeasca, gulia este alegerea ideala, 100 g avand doar 27 de calorii. Iata cateva dintre beneficiile guliei:

1. Regleaza nivelul de zahar din sange, ceea ce inseamna ca poate fi consumata si de catre diabetic.

2. Intareste oasele si dintii
Gulia este o buna sursa de fosfor, mineral care are un rol esential in formarea si mentinerea sanatatii oaselor si dintilor, contribuie la cresterea si regenerarea tesuturilor si ajuta la mentinerea Ph-ului sangelui.

Copiilor in crestere sau celor suferind de rahitism li se recomanda sa consume suc proaspat de gulii. Avand proprietati tonice si mineralizante, sucul de gulii, in combinatie cu sucul de morcov sau telina, este excelent pentru intarirea sistemului osos.

3. Combate contractiile musculare
Sucul de gulii este indicat pentru combaterea contractiilor musculare si atenuarea durerilor cauzate de acestea. Consumat zilnic, la micul dejun, cate un pahar, sucul de guile poate face minuni in cazul carceilor.

4. Fortifica sistemul imunitar si previne anemia
Sucul de gulie ajuta la eliberarea toxinelor din organism. Gulia contine si vitamina B6 care intareste sistemul imunitar ajuta la formarea hemoglobinei si vitamina C, unul dintre cei mai puternici antioxidanti.

5. Previne cancerul
Studiile au aratat ca un consum regulat de legume din familia crucifere – din care fac parte gulia, varza, varza de Bruxelles, conopida, broccoli – contribuie la prevenirea unor tipuri de cancer.

6. Vindeca degeraturile
Aplicata extern, gulia este un remediu eficient in tratarea degetarurilor

7. Leac in afectiuni respiratorii
Siropul de gulie este indicat in tratarea tusei, a bronsitei sau a anginei.

Aveti mare grija daca suferiti de afectiuni ale tiroidei. In acest caz, nu ar trebui sa consumati gulie caci aceasta contine glicosinolati ce impiedica asimilarea iodului de catre tiroida.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img