marți, 19 martie, 2024

7 idei simple pentru a elimina TOXINELE din organism

Distribuie:

Publicat:

Dietele de detoxifiere sunt extrem de stricte si nu tocmai sanatoase asa cum ne avertizeaza medicii nutritionisti. Tocmai de aceea ar fi bine sa aplicam cateva reguli de detoxifiere in regimul nutritional zilnic! In felul acesta vom obtine rezultatele benefice ale detoxifierii, insa nu ne vom pune in pericol sanatatea.

1. Puterea apei

Bea apa plata imbuteliata in fiecare zi. E usor sa pastrezi o sticluta de 300 de ml in geanta, asa ca nu ai nicio scuza pentru a nu te hidrata corect.

Consuma cu precautie daca stii ca organismul tau retine apa usor, dar trebuie sa bei cel putin doi litri de apa in zilele de vara.

2. Fructe la micul dejun

Practicantii detoxifierii spun ca fructele si mesele lichide sunt ideale pentru a slabi repede si definitiv. Nu suntem adepte ale meselor lichide, insa recunoastem valoarea fructelor.

Cel mai usor iti va fi sa inlocuiesti micul dejun cu cateva fructe (banane, pere, struguri, fructe de padure), ai sa iti asiguri necesarul zilnic de vitamine si vei reusi sa urmezi o dieta sanatoasa.

3. Mese usoare la pranz

Vrei si supa si felul doi si desert, nu? Atunci nu e de mirare ca tendinta va fi spre ingrasare! Incearca sa elimini dulciurile si sa alegi o salata la pranz.

In felul acesta vei tine sub control caloriile si vei reusi sa pierzi din kilograme. Insa salata trebuie sa fie bogata, pentru ca nu vrei sa mananci prea mult la cina.

4. Meditatie si stretching

Dietele de detoxifiere vin cu programul yoga la pachet! Nu suntem sigure de efectele detoxifierii, insa cu siguranta miscarea iti va face bine!

Incearca sa acorzi cel putin 30 de minute zilnic exercitiilor usoare! Rezultatele nu vor intarzia sa apara, iar tu te vei simti mult mai energica.

5. Elimina cofeina si zaharul

Inlocuieste bauturile energizante si cele carbogazoase si lasa-ti organismul sa isi revina dupa un abuz de substante de acest gen.

Cu siguranta cantarul tau va sesiza repejor care e diferenta in kilograme intre tu + zahar si tu – zahar!

6. Incearca sucurile de legume si fructe preparate acasa

Iti vorbeam mai devreme de mesele lichide, cel mai simplu e sa inlocuiesti o masa, fie ea mic dejun sau pranz, cu o suma de sucuri proaspete.

Poti incerca sa combini mai multe legume pentru un gust mai bun sau cel mult o supa crema de legume daca simti ca sucul este prea putin.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img