joi, 18 aprilie, 2024

8 metode eficiente pentru a-ti scapa copilul de febra in mai putin de cinci minute. Nici nu ai nevoie de medicamente

Distribuie:

Publicat:

Febra este un simptom aparent banal, insa daca nu este tratat la timp, poate deveni o adevarata problema de sanatate. Mai ales febra in cazul copiilor mici este un factor de stres si un motiv de mare ingrijorare.

Conform unor studii, daca copilul tau este sanatos, febra nu trebuie sa te sperie. Febra este reactia organismului la infectia care iti imbolnaveste copilul. Daca temperatura este prea mare, devenind inconfortabila, exista cativa pasi pe care ii poti urma, astfel incat el sa se simta mai bine.

Daca febra continua sa fie ridicata si daca persista cateva zile la rand, este necesar ca medicul pediatru sa fie anuntat.

Iata cateva metode care te ajuta sa ii scazi copilului febra, in mai putin de 5 minute:

1. Cartofi rasi 

Mai intai spala si curata cartoful de coaja, apoi rade-l si pune-i-l copilului in sosete.

2. Brandy si apa

Dilueaza o ceasca mica de brandy cu o ceasca mica de apa, apoi inmoaie o carpa in amestec si pune-o in sosetele copilului.

3. Pune un prosop rece si umed pe fruntea copilului, in timp ce se odihneste.

4. Fa copilului o baie calduta in cada, sau cu buretele.

In timp ce apa se evapora de pe piele, temperatura corpului se va micsora. Nu folosi apa rece. Apa rece poate declansa frisoane, iar febra poate creste.

5. Da-i copilului suficiente fluide si mancaruri reci precum inghetata si iaurt, pentru a ajuta ca temperatura sa scada si corpul sa fie hidratat.

6. Foloseste un ventilator.

Pentru ca odrasla ta sa nu faca frisoane, mentine ventilatorul la viteza mai mica, astfel incat aerul sa circule, nu fie trimis direct catre copil.

7. Da jos surplusul de haine de pe copil, astfel incat caldura sa iasa mai repede prin piele. Imbraca-l cat mai subtire. Daca ii este frig, pune pe el o patura subtire, pana cand se incalzeste.

8. Daca este in casa, este recomandat pentru copil sa stea intr-un loc racoros, iar daca este afara este mai bine sa stea la umbra.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img