vineri, 26 aprilie, 2024

9 beneficii ale consumului de porumb fiert

Distribuie:

Publicat:

Este perioada in care porumbul este fraged si numai bun de consumat fiert. Multi cred ca prin fierbere, boabele de porumb isi pierd proprietatile curative. Cercetarile au aratat insa ca vitaminele si aminoacizii din porumbul fiert se pastreaza intacte intr-o proportie foarte mare. Iata cateva beneficii ale porumbului fiert:

1. Compusii din porumbul fiert determina cresterea elasticitatii vaselor de sange, prin sporirea cantitatii de elastina. Astfel se realizeaza o mai buna oxigenare si hranire a intregului organism si scade riscul de aparitie a aritmiilor, accidentelor vasculare cerebrale si a infarctului.

2. Dupa o cura de 15 zile cu porumb se poate constata atenuarea starii de greata, a durerilor de cap, a starilor de oboseala sau a insomniilor.

3. Porumbul preparat termic determina intensificarea arderilor in celulele ficatului.

4. Porumbul este un bun medicament pentru slabit. Un consum ponderat de porumb copt poate conduce la scaderea in greutate, datorita unui mecanism molecular care grabeste degradarea grasimilor.

5. Alte cercetari au demonstrat ca unii compusi ciclici cu azot rezultati din fierberea porumbului pot creste semnficativ capacitatea de analiza, inteligenta.

6. Porumbul fiert contine din belsug un carotenoid numit beta-cryptoxanthin, care are proprietatea de a preveni aparitia cancerului la plamani.

7. O cana cu boabe de porumb ofera 15% din necesarul zilnic de vitamina B5, responsabila de energia organismului.

8. Cercetatorii germani au constatat ca aportul de tiamina prin consum de porumb zilnic poate scadea viteza de imbatranire a creierului cu 5-10% pe an la femei si cu 2-6% pe an in cazul barbatilor, avand astfel un rol profilactic in boala Alzheimer.

9. Datorita bogatiei in fibre, porumbul regleaza tranzitul intestinal. Este de asemenea un bun diuretic si, consumat in mod regulat, poate preveni retentia apei in organism (picioarele umflate sunt o consecinta a acestei retentii).

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img