joi, 18 aprilie, 2024

9 februarie, zi plina pentru politistii de frontiera vasluieni

Distribuie:

Publicat:

Autoritatile de la Punctul de Trecere al Frontierei (PTF) Albita au descoperit in data de 9 februarie, intr-un ansamblu de vehicule format dintr-un cap tractor si o remorca inmatriculate in Republica Moldova, 1.400 tigarete si 6 litri de vodca achizitionate din Dutty Free, ascunse in spatele unor lazi de scule in cabina si intre cabina si remorca. Vamesii si politistii de frontiera au luat masurile necesare retinerii produselor accizabile in valoare de 360 de lei si i-au sanctionat pe soferi cu amenda contraventionala de 5.000 de lei.

Tot in aceeasi zi, pe sensul de intrare in tara, politistii de frontiera au descoperit un cetatean roman in varsta de 24 de ani conducand un autoturism marca BMW inmatriculat in Bulgaria, cu documentele in neregula, in speta certificat si talon, care nu indeplineau conditiile de forma si fond ale unora autentice. Politistii de frontiera efectueaza cercetari sub aspectul savarsirii infractiunii de uz de fals.

Chiar daca nu intra in sarcinile lor de serviciu, politistii de frontiera vasluieni fac si acte “umane”. Mai precis, marti, in urma unui accident in care a fost implicat un tir pe DJ 244 A (Stuhulet-Ranceni-Berezeni), pentru cateva zeci de minute, comunicatia Berezeni- Ranceni a fost blocata, timp in care un batran de 79 de ani, aflat in stare grava, avea nevoie urgenta de Serviciul de Ambulanta. Batranul, care acuza dureri abdominale severe a fost “salvat” de politistii de frontiera vasluieni care l-au transportat pe acesta cu o autospeciala din dotarea Politiei de Frontiera pana in localitatea Berezeni de unde a fost preluat de o ambulanta si transportat la Spitalul Municipal Husi.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img