marți, 23 aprilie, 2024

9 reactii corporale care indica deficiente

Distribuie:

Publicat:

Reactii corporale care indica deficiente. Chiar daca suntem in stare buna de sanatate, totul nu este niciodata perfect. Poate ca din cand in cand, fara niciun motiv aparent, transpiram mai mult, avem unghiile care se rup usor sau limba care doare.

Dar ce este in spatele acestor reactii ale corpului nostru? Veti vedea in acest articol ca, cel mai adesea, aceste „mici” griji sunt cauzate de un deficit alimentar. De asemenea, vi se va spune in ce alimente veti gasi ceea ce va lipseste.

Corpul nostru este prietenul nostru. Cu aceste tipuri de reactii, ne avertizeaza doar ca ceva nu este in regula. Avand o dieta echilibrata, aceste „mici” griji ar trebui sa dispara. Totusi, nu ezitati sa mergeti la medic pentru o opinie mai personalizata si aprofundata.

Asa ca acordati atentie mesajelor pe care corpul dvs. le transmite. Continuati sa cititi pentru a vedea 9 reactii din corpul nostru care indica deficiente.

1. Transpiratie excesiva

Daca aveti transpiratii cronice profunde, energie scazuta si dureri musculare, cel mai probabil sunteti lipsiti de vitamina D. Vitamina D este foarte importanta pentru organism. Este o parte integranta a procesului de absorbtie a calciului. Manancati mai mult peste, ciuperci, oua si lapte pentru a obtine mai multa vitamina D si a-ti ajuta organismul. Sau, altfel, stai la soare mai des. Se estimeaza ca expunerea la soare poate oferi 80% pana la 90% din vitamina D necesara.
2. Reactii corporale care indica deficiente. O limba neteda si dureroasa

Daca limba te doare si este neteda, se poate datora unei carente de acid folic sau vitamina B9. Aceasta deficienta este adesea insotita de balonare, oboseala si probleme de digestie. Pentru a remedia acest aspect, mancati mai multe legume verzi (cum ar fi spanacul, broccoli, sparanghel), fructe, orez, drojdia de bere, ficatei de vita si fasole.

3. Semne ale imbatranirii premature

Aceste semne se datoreaza adesea geneticii (sau pur si simplu imbatranirii). Dar, uneori, aceste semne sunt cauzate de o deficienta de vitamina B12 sau de o problema cu glanda hipofizara sau tiroida. Daca aveti o multime de par alb si sunteti foarte tanar, mancati mai multe carne, oua, branzeturi, peste si fructe de mare, deoarece contin o multime de vitamine B12.

4. O limba dureroasa si crapata

A avea o limba dureroasa si crapata este adesea un semn al lipsei de vitamina B3. Aceasta este ceea ce provoaca aceste fisuri pe care le simti pe limba. Alimentele care contin aceasta vitamina sunt drojdiile, alunele decojite, orezul salbatic, produsele din grau integral, migdalele, orzul si legumele. Triptofanul pentru sinteza organismului de vitamina B3 poate fi gasit in carne, pasari de curte, peste si lapte.
5. Reactii corporale care indica deficiente. Piele rosie, grasa si/sau solzoasa

Aceste simptome pot fi observate in special la coltul buzelor si nasului. Ele reprezinta, in cea mai mare parte, o deficienta de vitamina B. Principalele surse alimentare de vitamine B sunt drojdiile sau alimentele de bere (torula), semintele, cerealele integrale, nucile, precum si carnea, legumele, fructele si produsele lactate.
6. Pielea uscata, solzoasa

Daca pielea ta devine uscata si solzoasa, este sigur ca iti lipseste vitamina A. Cand lipseste, pielea nu se reinnoieste asa cum trebuie si ramane uscata si „solzoasa”. Carnea rosie, pestele si untul sunt cele mai bune alimente care sa te ajute sa obtii cantitatea potrivita de vitamina A in corp.
7. Maini reci

Desigur, se poate datora intotdeauna faptului ca este doar frig. Dar daca mainile iti sunt reci tot timpul, chiar si in toiul verii, probabil iti lipseste iodul. Aceasta deficienta poate provoca si probleme tiroidiene daca este prea mare. Mancati alge, calmar, ton… Toate fructele de mare, in general.
8. Reactii corporale care indica deficiente. Unghiile moi care se rup usor

Daca unghiile tale au aceasta problema, atunci aveti lipsa de magneziu. Poate fi, de asemenea, rezultatul hipertensiunii arteriale sau al anxietatii. In ultimul caz, ar trebui sa aveti si dureri musculare. Prin urmare, este necesar sa asimilati mai mult magneziu. Acesta din urma se gaseste in seminte, peste si fructe uscate. Asadar, mananca-le fara ezitare.
9. Pete albe pe unghii

Aceste pete de pe unghii sunt adesea datorate lipsei de zinc. Alti experti spun ca pot fi cauzate de lipsa de calciu sau proteine. Pentru a rezolva aceasta problema, va sfatuim sa mancati mai multe fructe de mare, spanac, fasole si ciuperci pentru a impiedica scaderea nivelului de zinc.

Vivadiva studio

 

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img