vineri, 26 aprilie, 2024

A luat putina miere de albine si a combinat-o cu aceste ingrediente. Acum acest iesean este platit cu mii de euro de catre amatorii de FITE!

Distribuie:

Publicat:

Daca unii afaceristi din domeniu se plang de lipsa clientilor, nu este si cazul acestui iesean • Tanarul antreprenor se mentine pe piata de mai bine de 4 ani si a reusit sa amortizeze investitia initiala • Acum studiaza in Franta pentru a-si dezvolta business-ul

Dupa cativa ani in care a muncit intr-un domeniu bine platit, un tanar din Iasi a revolutionat piata cu produse unice, care se vand in toata Europa. Acum, tanarul vrea sa demonstreze ce a invata in strainatate de la specialistii din domeniu. Antreprenorul iesean studiaza cu o bursa in Franta, iar dupa ce va finaliza studiile, vrea sa se intoarca in Iasi pentru a-si pune in aplicare planul de dezvoltare a afacerii sale deja prospera. Acesta vrea sa dezvolte mai mult afacerea pe partea de online.

"Acum sunt in Franta si fac studii in IT. Daca pana acum am lucrat in domeniu si apoi am deschis afacerea in apicultura, acum ma perfectionez in IT. Afacerea noastra merge foarte bine, chiar neasteptat de bine", sustine Dan Fenea.

 

Produse unice din Iasi ajung in Europa

Tanarul s-a mentinut de-a lungul anilor pe o piata sufocata de produse apicole de toate felurile. Desi a fost mai dificil la inceput pentru ca nu stia foarte multe despre apicultura, pe parcurs a invatat ce inseamna sa faci apicultura si cum sa dezvolti o afacere de succes in acest domeniu. Iar pentru ca tot mai multe persoane sunt active in mediul virtual si fac cumparaturile online, de ce nu s-ar dezvolta si afacerile tot cu ajutorul mediului online. De aceea tanarul mai studiaza o perioada in Franta, iar cand va reveni in tara va putea sa se apuce de treaba si sa-si puna in aplicare planul.

"Eu revin la sfarsitul lunii mai si atunci o sa va spun mai multe", sustine tanarul antreprenor. Acesta are cateva sute de stupi in satul Poiana-Schei, comuna Scheia, care-i asigura o productie de 4 tone anual. Produsele din miere naturala sunt vandute atat in tara, cat si Europa. Datorita cererii mari de astfel de produse, antreprenorul iesean a reusit sa-si amortizeze investitia. "Mierea din poiana" este unica datorita ingredientelor naturale pe care le contin produsele.

Astfel, pentru a diversifica paleta de produse, tanarul apicultor a mizat si pe combinatii de fructe in mierea de albine. Miere cu fructe exotice, cu fructe romanesti, cu seminte, cu lavanda, ghimbir sau anason, sunt cateva din sortimentele care atrag clientii. In prezent, produsele marca "Mierea din poiana" ajung in restaurante, florarii sau diverse firme din Iasi.

"La societati se vand mai ales pentru a fi utilizate ca si cadouri, noi avand si game de premium destinate acestei categorii. Mierea de lavanda, produs unic in tara, va fi scoasa la vanzare in urmatoarea perioada", a mai spus Dan Fenea.

 

Iesenii au obtinut fonduri europene de 1,3 milioane de euro

Valoarea totala a planurilor de afaceri pentru care s-au incheiat angajamentele legale este de 1,39 milioane de euro, din care 640 de mii de euro sunt pentru finantarea a 16 proiecte selectate ca urmare a sesiunilor aferente submasurii 6.1 – Sprijin pentru instalarea tinerilor fermieri, iar cele 50 de investitii, in valoare de 90.000 de euro, sunt pentru dezvoltarea fermelor apicole mici. Apicultorii vor primi banii pana la sfarsitul acestui an pentru a demara investitiile in apicultura.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img