joi, 25 aprilie, 2024

Academicianul Constantin Toma catre dascalii si elevii vasluieni : “Este datoria noastra, a celor care ….

Distribuie:

Publicat:

Joi, 1 noiembrie, marele academician Constantin Toma a fost prezent la Vaslui, în cadrul Simpozionului International “Emil Racovita “. In cuvantarea sa, personalitatea a sustinut un indemn clar celor prezenti . Acesta i-a indemnat pe profesori si elevi sa il comemoreze asa cum se cuvine pe marele exploator,speolog, savant si biolog roman Emil Racovita, care a copilarit pe meleagurile vasluiene .

 ”Folosesc acest prilej pentru a sugera muzeului, corpului didactic din judetul Vaslui sa nu scape niciun prilej ca in aceasta luna noiembrie, in fiecare scoala din judetul Vaslui, profesorii de stiinte naturale, de biologie, geografie, geologie, stiinta mediului sa faca cunoscuta aceasta mare personalitate in randul elevilor. Este datoria noastra, a celor care facem educatie si instructie, sa insuflam elevilor, copiiilor nostri si, prin ei, părinților, despre aceasta mare figura a naturalistilor romani, a savantilor romani, a stiintei europene, om cunoscut peste tot in lume”, a transmis academicianul Constantin Toma in deschiderea simpozionului ”Emil Racovita-Exploratorul” conform adevarul.ro

Reamintim faptul ca in aceasta luna, pe data de 15 noiembrie se implinesc 150 de ani de la nasterea marelui Emil Racovita. Iar pe data de 17 noiembrie se implinesc 71 de ani de la moartea acestuia.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img