marți, 16 aprilie, 2024

Accident grav intr-o comuna vasluiana. O persoana a murit-FOTO

Distribuie:

Publicat:

UPDATE:Din cauza neadaptarii vitezei intr-o curba, ieri, pe un sector de drum situat in localitatea Chircesti, comuna Miclesti, a avut loc un accident de circulatie soldat cu decesul unui barbat in varsta de 56 ani.

UPDATE:In seara zilei de sambata,24 septembrie,politisiti vasluieni au fost sesizati prin apelul de urgenta 112, despre producerea unui accident de circulatie pe un drum comunal din localitatea Chircesti, comuna Miclesti.

La fata locului, politistii Biroului Rutier Vaslui au constat faptul ca accidentul s-a soldat cu decesul unui barbat, in varsta de 56 ani, domiciliat in comuna Codaesti.

Din cercetarile efectuate, politistii au stabilit faptul ca C. Romica, in varsta de 56 ani, a condus un autovehicul inmatriculat in Bulgaria pe drumul comunal 12, pe raza localitatii Chircesti, dinspre localitatea Codaesti. Intr-o curba deosebit de periculoasa, nesemnalizata cu marcaje si indicatoare rutiere, din cauza faptului ca nu a adaptat viteza, autovehiculul a parasit partea carosabila prin partea dreapta si a intrat in coliziune cu mai multi arbori.

Din accident a rezultat decesul lui C. Romica, precum si vatamarea corporala a unui pasager aflat pe locul dreapta fata, in varsta de 73 ani, din comuna Codaesti. Acesta a fost diagnosticat la Spitalul Judetean de Urgenta Vaslui cu „policontuzii, traumatism cranio-cerebral”.

In urma verificarilor efectuate, politistii au constatat faptul ca C. Romica nu detine permis de conducere eliberat de autoritatile romane. De asemenea, autovehiculul implicat in accident este radiat din circulatie din luna mai 2016.

Politistii Biroului Rutier Vaslui au intocmit dosar penal pentru savarsirea infractiunilor de ucidere din culpa, vatamare corporala din culpa, conducerea unui vehicul neinmatriculat si conducerea unui vehicul fara permis de conducere.

Pentru a nu fi implicati in accidente rutiere, produse pe fondul vitezei, Politia Romana recomanda conducatorilor auto:

– sa respecte regimul legal de viteza instituit pe tronsoanele de drum pe care se deplaseaza, atat in interiorul cat si in afara localitatilor;
– sa adapteze in permanenta viteza de deplasare la conditiile meteo-rutiere concrete sectorului de drum pe care ruleaza, situand-o nu la limita maxima admisa de lege, ci la limita mersului in siguranta;
– sa reduca viteza de deplasare, in locurile impuse de lege si in special in zona trecerilor pentru pietoni, in zonele aglomerate, in apropierea si la traversarea intersectiilor, la depasirea mijloacelor de transport oprite in statii.

Stirea initiala:Grav accident de circulatie in aceasta seara, in judetul Vaslui, in localitatea Chircesti. Un autoturism a cazut intr-o rapa. O persoana a murit, iar alta este grav ranita. La locul accidentului au fost solicitate sa intervina, echipaje de la salvare si ISU.

Potrivit reprezentantilor Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta Vaslui, un autoturism in care se aflau doua persoane a cazut intr-o rapa din satul Chircesti. ”Din primele informatii, ambele persoane sunt incarcerate, una dintre ele fiind decedate”, a precizat purtatorul de cuvant al ISU Vaslui.

La fata locului, s-au deplasat mai multe echipaje de interventii, politisti, echipa de descarcerare a ISU, echipajul de Terapie Mobila Intensiva si o ambulanta.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img