joi, 28 martie, 2024

Accident mortal la PERIENI

Distribuie:

Publicat:

Un bărbat în vârstă de 43 de ani, a decedat în urma unui accident de circulație, care a avut loc seara trecută  pe raza comunei Perieni.

În cursul serii trecute, la ora 21.21,  am fost sesizați prin apel de urgență la 112 cu privire la faptul că pe raza comunei Perieni a avut loc un accident rutier, în urma căruia a rezultat vătămarea corporală a unei persoane.

La locul producerii accidentului s-au deplasat poliţişti din cadrul Biroului Rutier Bârlad, care, din primele cercetări, au stabilit următoarele:

B.Virgil, în vârstă de 56 de ani, din comuna Perieni, conducea autoturismul pe DJ 243, pe un sector de drum situat în afara localității Perieni, din direcția Bârlad către Perieni. La un moment dat, acesta a accidentat un bărbat în vârstă de 43 de ani, din aceeași localitate, care se deplasa cu bicicleta în aceeași direcție. Biciclistul nu era echipat cu vestă reflectorizantă și nu avea asupra sa vreo sursă de lumină.

Echipajul medical sosit la locul accidentului a constatat decesul biciclistului. Conducătorul auto a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultatul fiind negativ.

În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ucidere din culpă, iar polițiștii rutieri continuă cercetările pentru stabilirea cu exactitate a împrejurărilor în care a avut loc accidentul.
RECOMANDĂRI PENTRU BICICLIȘTI
– înainte de a schimba direcţia de mers, mai ales spre stânga sau la depăşire, asiguraţi-vă temeinic – din faţă şi din spate – că nu se apropie niciun autovehicul!
– circulaţi cât mai aproape de marginea din dreapta a drumului, iar atunci când vă deplasaţi în grup, numai în coloană câte unul!
– nu circulaţi cu bicicleta sub influenta băuturilor alcoolice!
– nu transportaţi pe bicicletă altă persoană
– este recomandabil să purtaţi o cască de protecţie omologată!
– pentru a circula pe drumul public, bicicleta trebuie să fie echipată corespunzător (dispozitiv de frânare eficace, mijloc de avertizare sonoră, lumină de culoare alba sau galbenă în faţă, lumină de culoare roşie în spate şi cel puţin un element reflectorizant de aceeaşi culoare)!
– înainte de a pătrunde cu bicicleta pe arterele prioritare, reduceţi viteza, asiguraţi-vă temeinic şi acordaţi prioritate de trecere celor în drept!
– la schimbarea direcţiei de mers, chiar dacă aveţi prioritate de trecere, asiguraţi-vă că ceilalţi participanţi la trafic au înţeles intenţia dumneavoastră!

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img