joi, 28 martie, 2024

Accident rutier usor la intrarea in municipiul Husi-FOTO

Distribuie:

Publicat:

In urma cu scurt timp, un accident rutier usor s-a produs pe strada Calea Basarabiei din municipiul Husi. Un sofer al unui autoturism marca Volkswagen, nu a adaptat viteza la conditiile meteo-rutiere, pierzand astfel controlul asupra volanului si izbindu-se intr-un pom. Din fericire, evenimentul rutier s-a soldat doar cu pagube materiale, nicio persoana neavand nevoie de ingrijiri medicale de urgenta.

Politistii rutieri huseni fac cateva recomandari soferilor pe timp de iarna:

– Ii sfatuim pe soferi sa conduca prudent, sa adapteze continuu viteza de deplasare la conditiile de drum si trafic, iar inaintea efectuarii oricarei manevre rutiere sa se asigure temeinic.

– Pentru o calatorie sigura si pentru prevenirea producerii accidentelor de circulatie pe fondul conditiilor meteorologice nefavorabile, recomandam conducatorilor auto sa se intereseze cu privire la conditiile de deplasare existente pe traseul pe care urmeaza sa il parcurga.

– Recomandam ca luminile de intalnire sa fie folosite pe timpul zilei, pe toate categoriile de sosele.

– Pe portiunile acoperite cu ninsoare sau polei este indicat sa nu virati si sa franati in acelasi timp! Evitati sa actionati brusc frana si mecanismele de directie, deoarece puteti derapa foarte usor! Folositi cu precadere frana de motor.

– La pornire, pentru a evita patinarea rotilor si derapajul, demarati usor si accelerati progresiv.

– In conditiile unui trafic aglomerat, precipitatiile pot determina aparitia unor blocaje rutiere temporare. Pastrati-va calmul, nu uitati de politetea rutiera si nu blocati intersectiile.

– Pietonilor le recomandam sa evite, pe cat posibil, folosirea partii carosabile, mai ales dupa lasarea intunericului si in conditii de vizibilitate redusa.

– Asigurati-va temeinic si traversati drumurile numai dupa ce sunteti siguri ca o puteti face in conditii de siguranta!

– Circulati doar pe trotuar. Pe drumurile unde nu exista trotuare, circulati intotdeauna pe partea stanga, cat mai aproape de marginea drumului, astfel ca masinile care circula pe partea carosabila sa vina din fata voastra.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img