vineri, 29 martie, 2024

Acest tanar din Iasi este demn de toate laudele! Lucian Vlahu face lucruri incredibile pentru copii: “Fac totul din inima si nu astept nimic in schimb”

Distribuie:

Publicat:

El este ieseanul cu o inima de aur • Alege sa-i ajute pe altii, fara sa astepte nimic in schimb • Din putinul lui, alege sa dea si altora, iar lucrurile pe care le face sunt de-a dreptul impresionante • Lucian este un om cu suflet mare, cum rar ti-e dat sa intalnesti in zilele noastre • Un exemplu de urmat in adevaratul sens al cuvantului • Chiar daca se afla la cateva mii de kilometri de tara sa natala, acesta nu a uitat de unde a plecat • Face eforturi considerabile pentru a ajuta persoanele care au mare nevoie

Acest iesean cu suflet mare este demn de toate laudele. De aproximativ doi ani de zile, Lucian Vlahu, in varsta de 31 de ani locuieste in Germania, unde munceste pentru a-si asigura un trai mai bun, alaturi de familie.

Cu toate acestea, Lucian nu a uitat niciodata de locul pe care il numeste "acasa" si, prin munca lui, incearca sa intinda o mana persoanelor care au nevoie de ajutor. Modest si fara asteptari, Lucian spune ca face acest lucru din inima si din dragoste pentru aproape.

"Sunt plecat in Germania de aproximativ doi ani, iar familia mea este aici, cu mine. Tot ceea ce fac, fac din inima si nu astept nimic in schimb, Doamne fereste. Nu sunt un ONG, sunt doar un simplu iesean care are cei sapte ani de acasa", spune Lucian Vlahu.

Cu ajutorul altor persoane, reuseste sa aduca zambete pe chipurile oamenilor

In initiativa lui, Lucian nu este singur. Acesta ii are alaturi pe prietenii lui atat din Romania, cat si din Germania. Impreuna, au reusit sa aduca, recent, zambetul pe buzele unei familii din Iasi, care avea mare nevoie de ajutor. Pentru el, nu trebuie sa existe motive pentru a face o fapta buna, gasindu-si multumirea si satisfactia in bucuria pe care o au oamenii care primesc o mana de ajutor. Lucian este tehnician electronist in Germania si, afirma el, nu are nevoie de foarte multe lucruri pentru a fi fericit.

"Ador copiii si imi plac lucrurile simple. Viata ne-o facem noi frumoasa, nu cu ajutorul telefoanelor de ultima generatie, masini de lux si altele. Pana la urma, Adam si Eva aveau doar cate o frunza, iar noi ne dorim ultimul gadget aparut pe piata. Sunt un om simplu si asa voi ramane. Da, vreau sa ajut copiii din Romania pentru ca sunt om si roman. Am si eu o fetita si a avut tot ce si-a dorit. Imi doresc ca si alti copii sa aiba parte de aceleasi lucruri. Nu conteaza etnia si nici numarul copiilor din familie. Colaborez si cu alte persoane, prieteni sau oameni care vor sa ajute. Daca primesc eu ceva pentru o familie, fac poze la tot, pentru a nu crede lumea ca e inselatorie", mai spune Lucian Vlahu.

Povestea lor de viata l-a impresionat

Prin campania pe care a initiat-o in mediul online, Lucian a reusit, recent, sa ajute cateva persoane care aveau mare nevoie de ajutor. Este vorba despre o familie cu patru copii, care locuieste in judetul Iasi, comuna Tiganasi, satul Stejari. Toti membrii familiei locuiesc intr-o camera, iar conditiile de trai pe care le au sunt foarte grele.

Copiii au varste cuprinse intre un an si 14 ani. Prin initiativa lui, denumita "PentruCopii", Lucian a reusit sa ii ajute pe acestia, beneficiind si de sprijinul altor persoane. Totodata, prin intermediul retelelor de socializare, Lucian reuseste sa mobilizeze oamenii cu inima mare, prezentandu-le cazurile persoanelor care au nevoie de ajutor.

"Este de inteles faptul ca nu ma pot ocupa de foarte multe cazuri, e imposibil. Cu aceasta familie, am luat legatura datorita campaniei initiate. Ei m-au contactat pe mine, prin intermediul Facebook-ului, dar am vorbit si la telefon. Am reusit sa mobilizez oameni din Iasi, sa le vina in ajutor", povesteste tanarul.

Recent, cei patru copii ai familiei din Tiganasi s-au confruntat cu probleme de sanatate. Acestia au facut pneumonie, din cauza frigului si au avut nevoie de medicamente si de internare la Spitalul "Sf. Maria" din Iasi. Cu ajutorul oamenilor cu suflet mare, care s-au mobilizat, cei patru copii au primit medicamente, alimente si alte lucruri utile.

"Mai astept ceva bani de la niste romani din Strasbourg si ii trimit doamnei bani pentru lemne si ce mai are nevoie. Am reusit sa mobilizez lumea din Iasi sa mearga la spital si sa o ajute cu ce a fost nevoie. Saptamana viitoare, voi trimite si eu bani. Alt domn i-a cumparat lemne, dar au mai ramas putine. E foarte greu sa fac mare lucru de la distanta, dar fac tot ce pot. Copiii au primit pampersi, hainute. Tatal lor munceste in constructii, in Iasi, dar acum e iarna. Am inteles ca munceste toata saptamana si doar sambata merge acasa. E o situatie foarte complicata. Am prieteni aici care se ofera sa ajute, unii au donat, iar altii urmeaza sa doneze. Nu numai bani. Donam jucarii, tot ce e nevoie. Persoanele care vor sa ajute imi aduc mie lucrurile si eu le trimit", povesteste Lucian Vlahu.

Prin intermediul campaniei "PentruCopii" pe care a initiat-o in mediul online, Lucian incearca sa ajute, atat cat poate, cat mai multe familii din Romania, care trec printr-o situatie dificila. Astfel, multe persoane ii lauda initiativa pe retelele de socializare si il felicita pentru demersurile pe care le face.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img