joi, 28 martie, 2024

Acesta este primul semn al cancerului. Nu il ignora!

Distribuie:

Publicat:

Cancerul este a doua cea mai comuna cauza a deceselor, dar boala poate fi tratata, daca este diagnosticata la timp. Din pacate, simptomele timpurii ale cancerului nu sunt intotdeauna clare si deseori sunt confundate cu cele provocate de afectiuni minore.

Arsurile la stomac, precum si o senzatie usoara de greata si balonare pot fi un semn timpuriu de cancer la stomac.

Iar primul simptom al cancerului la plamani este reprezentat de dificultatile de respiratii, aparute dupa activitati care nu presupun mult efort.  O tuse care dureaza mai multe saptamani sau o tuse diferita aparuta la fumatori este un alt semnal de avertizare.

Simptomele timpurii de limfom, cancerul nodulilor limfatici, sunt asemanatoare cu o raceala si includ dureri musculare si febra. Desi febra este  mai comuna in cazul cancerului care s-a raspandit, Societatea Americana de Cancer avertizeaza ca poate fi si un simptom timpuriu al limfomului si leucemiei.

Daca ai vocea ragusita mai mult de doua saptamani, dupa o infectie a aparatului respirator, mai ales daca starea ta se inrautateste, mergi la medic. Vocea ragusita sau laringita poate fi cauzata de cancer la gat, la plamani sau chiar la tiroida. Tumoarea apasa pe esofag, iar in multe cazuri, raguseala este singurul simptom al cancerului esofagian.

O durere a bratului sau a umarului, care devine tot mai puternica pe masura ce trece timpul, poate fi un simptom al cancerului la plamani, cauzat de cresterea nodulilor limfatici, care apasa pe nervi. Acest semnal de avertizare poare aparea chiar inainte de dificultatile de respiratie si nu seamana cu o durere musculara, ci mai degraba cu cea provocata de artrita.

Daca esti femeie si esti constant balonata, fara explicatii, mergi la doctor, mai ales daca te simti plina, desi nu ai mancat mai nimic. Balonarea fara o cauza concreta este un semnal comun al cancerului ovarian, cel mai periculos tip de cancer, pentru ca nu are simptome decat in stadii avansate.

Barbatii care au probleme la urinare atribuie simptomul unei prostate, dar o alta cauza a lor ar putea fi cancerul la prostata. Doctorul este singurul care poate spune daca sunt motive de ingrijorare.

Slabiciunea si oboseala sunt simptome pentru multe tipuri de cancer, dar sunt caracteristice leucemiei. Daca te simti mereu obosita, desi dormi suficient si nu esti sub stress, mergi la medic.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img