sâmbătă, 20 aprilie, 2024

Actiune desfasurata de politistii vasluieni pentru siguranta traficului rutier

Distribuie:

Publicat:

In noaptea de 7/8 septembrie, in intervalul orar 20.00 – 04.00, politistii vasluieni au pus in aplicare un plan de actiune pentru cresterea sigurantei traficului rutier.

Peste 25 de politisti din cadrul structurilor de politie rutiera si ordine publica au desfasurat activitati, pe tot cuprinsul judetului Vaslui, pentru depistarea si sanctionarea conducatorilor de autovehicule care incalca prevederile legale in vigoare, in special a conducatorilor auto aflati sub influenta bauturilor alcoolice.

Cu ocazia filtrelor instituite, au fost testati alcoolscopic peste 260 de conducatori de vehicule, urmare a abaterilor constatate, politistii aplicand 37 de sanctiuni contraventionale, in valoare totala de peste 17.000 lei.

De asemenea, acestia au retinut 9 permise de conducere si 2 certificate de inmatriculare.   

Mai mult, au fost constatate si 6 infractiuni : 3 infractiuni prevazute si sanctionate de  art. 336 (alin. 1) din Codul Penal, privind conducerea unui vehicul sub influenta alcoolului sau a altor substante, 2 infractiuni prevazute si sanctionate de  art. 335 (alin. 1 si alin. 2) din Codul Penal, privind conducerea unui vehicul fara permis de conducere si 1 infractiune prevazuta si sanctionata de art. 230 (alin. 1) din Codul Penal, privind furtul in scop de folosinta.

Exemplificam in acest sens :

In data de 07 septembrie a.c., la ora 21:35, politisti din cadrul Sectiei 2 Politie Rurala Vaslui, aflati in serviciu pe linia controlului si supravegherii traficului rutier, pe drumul national  DN24, pe raza localitatii Miclesti, judetul Vaslui, au depistat in trafic un autoturism inmatriculat in judetul Vaslui, condus de un barbat in varsta de 45 ani, din localitatea Popesti, comuna Miclesti, care prezenta halena alcoolica.  Mai mult, acesta avea suspendat dreptul de a conduce vehicule pe drumurile publice.

In urma testarii cu aparatul alcooltest a barbatului a rezultat o valoare de 1,25 mg/l alcool pur in aerul expirat, acesta fiind condus la spital, in vederea recoltarii de probe biologice.

In cauza, a fost intocmit dosar de cercetare penala pentru savarsirea infractiunilor de  "conducerea unui vehicul sub influenta alcoolului sau a altor substante", fapta prevazuta si pedepsita de articolul 336, alineat 1 din Codul Penal si  conducerea unui vehicul fara permis de conducere, fapta prevazuta si pedepsita de articolul 335, alineat 2, din Codul Penal.

**
 In aceeasi zi, la ora 23:15, politisti din cadrul Serviciului Rutier, aflati in serviciu pe linia controlului si supravegherii traficului rutier, pe drumul judetean DJ243, pe raza localitatii Puiesti, judetul Vaslui, au depistat in trafic un autoturism inmatriculat in judetul Galati, condus de un barbat in varsta de 30 ani, din localitatea Galati, care nu detinea permis de conducere pentru nici o categorie de vehicule.
In cauza, a fost intocmit dosar de cercetare penala pentru savarsirea infractiunii de  conducerea unui vehicul fara permis de conducere, fapta prevazuta si pedepsita de articolul 335, din Codul Penal.

***
In data de 8 septembrie a.c, la ora 02:55, un echipaj de politie rutiera din cadrul Serviciului Rutier a depistat in trafic, pe raza municipiului Barlad, un autovehicul inmatriculat in judetul Vaslui, al carui conducator se afla sub influenta bauturilor alcoolice.
 In urma testarii cu aparatul alcooltest a barbatului de 25 de ani din Barlad a rezultat o valoare de 0,43 mg/l alcool pur in aerul expirat, acesta fiind condus la spital, in vederea recoltarii de probe biologice.
In cauza, a fost intocmit dosar de cercetare penala, pentru savarsirea infractiunii de "conducerea unui vehicul sub influenta alcoolului sau a altor substante", fapta prevazuta si pedepsita de articolul 336, alineat 1 din Codul Penal.

Politistii rutieri atrag atentia asupra importantei respectarii regulilor de circulatie si, in special, a celor referitoare la conducerea sub influenta bauturilor alcoolice :

Nu va urcati la volan daca ati consumat bauturi alcoolice!

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img