joi, 28 martie, 2024

Activitati preventive ale IPJ VASLUI

Distribuie:

Publicat:

Politistii Inspectoratului de Politie al Judetului Vaslui au continuat astazi activitatile in cadrul campaniei „NEGLIJENTA, INVITATIE DESCHISA LA FURT”, care are drept scop informarea populatiei cu privire la modalitatile de prevenire a furturilor din locuinte.

 In data de 03.05.2016, politistii din cadrul Compartimentul de Analiza si Prevenire a Criminalitatii si reprezentantii Groupama Asigurari – filiala Vaslui au participat la Centrul de zi Medico-Social „Buna Vestire”, din municipiului Vaslui, la o activitate in cadrul campaniei de prevenire a furturilor din locuinte, denumita „Neglijenta, invitatie deschisa la furt”.
Politistii au prezentat beneficiarilor acestui centru care sunt riscurile la care se expun in cazul ignorarii masurilor minime de protejare a locuintei. Acestora     le-au fost adresate si recomandari astfel incat sa nu devina victime ale acestui gen de infractiuni si le-au fost distribuite materiale informativ-preventive.

Prevenirea furturilor din locuinte

Este extrem de neplacut sa-ti gasesti casa sparta. De aceea, dorim sa te ajutam sa nu devii una dintre victimele celor care fura din locuinte.
Infractorii speculeaza neglijenta locatarilor in a-si securiza casa. De exemplu, acestia profita de faptul ca la unele apartamente situate la parter sau etajul unu ferestrele sunt lasate deschise si nesupravegheate.
Un aspect foarte important al prevenirii furturilor din locuinte este reprezentat de necesitatea adaptarii masurilor de siguranta la tipul de locuinta si la valorile care trebuie protejate.

Politia Romana va recomanda:

    Nu permiteti accesul in locuinta celor care vin sa-ti prezinte diverse „promotii”, in scop caritabil sau pentru sondaje de opinie!
    Daca suna la usa persoane ce pretind ca reprezinta institutii care ofera servicii publice (deratizare, instalatii electrice, termice sau de gaz), nu lasati sa intre in casa decat dupa verificarea documentelor de identitate, respectiv a celor de serviciu si daca sunt insotite de administratorul imobilului!
    Nu oferiti informatii necunoscutilor despre bunurile pe care le detii sau despre vecini, nici macar celor care sustin ca sunt reprezentantii unor institutii, dar nu pot face aceasta dovada!
    Evitati depozitarea la vedere, pe balcon, in fata usii de acces, a ambalajelor obiectelor de valoare pe care le-ai achizitionat!
    Nu comunicati date despre plecarea de acasa pentru o perioada mai lunga in convorbirile cu alte persoane sau pe retele de socializare. Discutati aceste aspecte doar cu cei in care ai incredere, care pot sa vina zilnic sa-ti ridice corespondenta si sa lase impresia de casa locuita!
    Nu postati pe site-urile de socializare imagini din care sa reiasa ca detii in casa bunuri de valoare!
    Bijuteriile in cantitati mari, banii, actiunile sau alte valori trebuie pastrate in depozite bancare! Pentru efectuarea menajului sau a unor reparatii apelati la firme autorizate!
    Achizitionati sisteme de inchidere/asigurare care sa corespunda din punct de vedere al standardelor de securitate. Alegeti incuietori care sunt prevazute cu chei ce nu pot fi multiplicate usor!

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img