miercuri, 24 aprilie, 2024

Adevarul despre problemele de sanatate ale lui Florin Piersic.

Distribuie:

Publicat:

Florin Piersic este o legenda a cinematografiei romanesti si continua, la 83 de ani, sa urce pe scena teatrului. Actorul nu se lasa, chiar daca in ultima vreme s-a tot vorbit despre unele probleme de sanatate cu care s-ar confrunta.

Dupa ce a aparut in presa faptul ca celebrul actor a ajuns de urgenta la spital, Florin Piersic a negat informatiile, printr-o declaratie in stilul sau caracteristic.

“Am fost totdeauna un om activ si acum. Mi-a placut miscarea, si acum, la varsta asta frageda pe care o am, de 83 de ani, inca o data repet: frageda. Mie mi-a placut sa inot, sa joc baschet si vreau sa continui sa fiu in forma buna. (…)

Nu stiu, imi pare rau ca trebuie sa spun asta, dar sunt colegi de-ai mei care nu s-au ingrijit si din cauza asta dumneavoastra nu aveti cum sa ii sunati ca ei sunt undeva in stele. Au plecat de mult majoritatea dintre ei si atunci, eu ma ingrijesc, dar ei scriu: operat, facut, dres… In loc sa afle lumea ca sunt in regula, ca imping vagoane in garile din Romania si ca sunt bine si ca nu am de gand sa va fac niciun fel de surpriza, ci sa veniti la teatru sa ma vedeti. Stau aici cu doamna doctor, ma rog, o doctorita care are grija de mine in sensul ca ma duce aici, ma duce… Ma primeste zilnic pentru intretinere, adica sa intretin ouale de Paste si alte chestii”, a declarat Florin Piersic in urma cu cateva luni.

Florin Piersic, o cariera extraordinara

Florin Piersic s-a nascut pe 27 ianuarie 1936, la Cluj-Napoca, si este considerat unul dintre cei mai mari actori ai Romaniei.

La doi ani dupa absolvire, Florin Piersic a debutat pe scena Teatrului National din Bucuresti obtinand rolul titular in „Discipolul diavolului”. Au urmat roluri in spectacole precum „Tragedia optimista”, „Oameni si soareci” si „Orfeu in Infern”.

Debutul cinematografic s-a produs cu filmul „Ciulinii Baraganului, din 1957, interpretand rolul lui Tanase. Si-a evidentiat talentul in ceea ce priveste filmele istorice in „Neamul Soimarestilor” si apoi a jucat in filmul care l-a facut cunoscut „De-as fi Harap Alb”. Printre rolurile sale celebre din filme s-au numarat haiducul Anghel Saptecai, haiducul Grigore Pintea si Margelatu. A avut si continua sa aiba o bogata activitate pe scenele teatrelor romanesti.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img