joi, 28 martie, 2024

Adevarul pe care NIMENI NU IL SPUNE despre urzici. NU LE MAI CONSUMA daca suferi de aceasta boala!

Distribuie:

Publicat:

Urzica este o planta care se consuma in bucataria romaneasca. In special primavara, cand apare aceasta planta, se prepara diverse mancaruri cu ea. Gasesti urzici in zonele cultivate sau necultivate, in gradini, pe langa drum, pe marginea apelor sau in paduri. Ele au propriul mecanism de protectie: o substanta, numita acid formic, care produce urticarie. Din acest motiv, e important sa fie culese plantele foarte tinere care nu pisca.

Urzica este o planta cu multe proprietati benefice pentru sanatate. Aceasta e plina in substante proteice si glucidice, vitaminele A, B2, C si saruri minerale. Are proprietati diuretice deja recunoscute. Urzica favorizeaza eliminarea acidului uric prin urina.

Aceasta planta e benefica in afectiuni metabolice si reumatismale. De asemenea, si radacina de urzica are beneficii nemaipomenite, in special impotriva alergiilor.

Atentie! Putini stiu ca urzica are o serie de contraindicatii!

Nu consuam urzici daca suferi de hipertensiune arteriala, polipi, adenom testicular. Urzicile duc la subtierea mai rapida a sangelui, din aceasta cauza e contraindicata in cazul acestor afeciuni. De asemenea, urzicile pot conduce la un dezechilibru electrolitic, asa ca nu e recomandat excesul.

Preparatele din urzica nu se administreaza copiilor sub doi ani, la femeile gravide sau care alapteaza si nici persoanelor de peste 65 de ani.

Cum se administreaza urzica in scop medicinal:

Infuzia pentru uz extern: 50 de grame de frunze se pun intr-un litru de apa fierbinte, iar cand se racoreste se foloseste la spalaturi si comprese.

Pentru uz intern se prepara un ceai dintr-o lingura de frunze de urzica la o cana cu apa. Se beau 2-3 cani de ceai de urzici pe zi.

Tinctura de urzica macerata in alcool se administreaza pentru cresterea tonusului si imbunatatirea imunitatii.

 

 

 

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img