vineri, 29 martie, 2024

Adjunctul Politiei Capitalei, retinut pentru luare de mita

Distribuie:

Publicat:

Adjunctul sefului Politiei Capitalei, Roberto Ababei, a fost retinut de procurorii DNA, fiind suspectat ca a luat mita 10.000 de euro de la administratorii unei firme care fusese controlata, promitand ca va interveni in sprijinul acestora la politisti de la Economic.

Ababei va fi dus, joi, la Tribunalul Bucuresti cu propunere de arestare preventiva, potrivit unui comunicat al DNA.

El a fost audiat, miercuri, la DNA, intr-un dosar in care este suspectat de trafic de influenta.

Potrivit procurorilor, in perioada 14 iulie – 6 august 2015, Roberto – Stefan Ababei, in calitate de director general adjunct al Directiei Generale a Politiei Municipiului Bucuresti (DGPMB), in mod direct si pentru sine, a primit de la doi oameni de afaceri suma totala 13.000 euro (in doua transe – 3.000, respectiv 10.000 euro) si produse alimentare, lasandu-i pe acestia sa creada ca, prin functia detinuta, are influenta asupra lucratorilor de politie din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalitatii Economice, care efectuau cercetari cu privire la presupuse infractiuni de evaziune fiscala, savarsite de cele doua persoane, in legatura cu activitatea firmei pe care o administrau.

De asemenea, in acelasi context, Ababei le-a creat persoanelor respective impresia ca are influenta si asupra unei persoane cu functie de conducere din cadrul Politiei Capitalei care conduce, indruma si controleaza activitatea serviciului anterior mentionat, promitand, in mod repetat oamenilor de afaceri, ca ii va determina pe functionarii publici din cadrul DGPMB sa indeplineasca acte contrare indatoririlor lor de serviciu, respectiv sa efectueze in mod necorespunzator, favorabil celor doi administratori, activitatile cu privire la infractiunile fata de care se desfasurau cercetari.

In cauza, se desfasoara acte de urmarire penala si fata de alte persoane.

Roberto Ababei este director general adjunct al Politiei Capitalei din 6 februarie 2013, anterior acesta fiind, din aprilie 2010, seful Politiei Sectorului 2.

In perioada noiembrie 2009 – aprilie 2010, Ababei a fost imputernicit la comanda Politiei Sectorului 2, iar din 2005 pana in noiembrie 2009, a condus Sectia 8 Politie, anterior fiind, timp de un an, adjunctul sefului Sectiei 8.

Potrivit ultimei declaratii de avere, din 2014, Roberto Ababei are doar un autoturism Audi A6 fabricat in 2009, fara a detine terenuri sau imobile.

In schimb, acesta a mentionat in declaratia de avere trei credite – unul in valoare de 86.800 de franci elvetieni, scadent in 2022 si doua imprumuturi la Casa de Ajutor Reciproc (CAR), in valoare de 24.000 de lei fiecare, care trebuie achitate pana in anul 2015. In acelasi timp, Ababei a obtinut un venit anual, din salariu, de 88.324 de lei.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img