vineri, 19 aprilie, 2024

Ai baut prea mult de sarbatori? Iata cateva leacuri pentru mahmureala

Distribuie:

Publicat:

1. Mananca muraturi. Sarea este un mineral de care organismul tau are nevoie dupa o noapte grea. Zeama de varza (moarea) face adevarate miracole, cand vine vorba despre mahmureala. Daca nu ai la dispozitie sau nu-ti place, bea un pahar de apa cu sare.

2. Bea otet de mere. O cantitate de100 ml de otet de mere are acelasi efect ca si o cana de zeama de varza murata. Un remediu care nu e prea placut la gust, dar fiind in cantitate mica, se poate da repede pe gat.

3. Hidrateaza-te intens. Mai multe pahare cu apa plata scot alcoolul din sange si potolesc setea mistuitoare provocata de deshidratarea puternica.

4. Mananca ceva, daca poti! Evident, sunt indicate alimentele usoare, cum ar fi o supa, paine prajita, un cartof la cuptor. Daca nu iti face bine, bea un ceai de menta indulcit cu miere, care iti va calma stomacul. Alte alimente indicate sunt ouale, carnea de pui sau curcan si iaurtul. Ele contin cisteina, care ajuta la curatarea ficatului de radicali daunatori si calmeaza aciditatea gastrica.

5. Consuma miere. Explicatia: abuzul de alcool duce si la scaderea glicemiei; lipsit de glucoza, sistemul nervos sufera – asa se explica frisoanele si tremuraturile care insotesc starea de mahmureala. Glucoza de cea mai buna calitate se gaseste in miere, deci, cate 6 lingurite de miere, din jumatate in jumatate de ora, timp de 4 ore (daca suferi de diabet, nu e recomandata. De fapt, in acest caz nici alcoolul nu e indicat).

6. Ia tinctura de propolis. Pentru un rezultat mai rapid, poti sa bei treptat, cu inghitituri mici, un litru de apa rece in care ai amestecat 50 ml de tinctura de propolis.

7. Bea milkshake de banane. Amesteca in shaker o banana, un pahar de lapte si doua lingurite de miere. Efectul lor cumulat e benefic: bananele calmeaza stomacul, mierea restabileste nivelul de zahar din corp, iar laptele il rehidrateaza si reduce aciditatea gastrica.

8. Bea suc de mere alternativ cu cel de rosii. Ca sa scapi de ameteli, bea, alternativ, suc de mere si de rosii (100 ml fiecare). Repeta de trei ori (in total, vei bea pe parcursul zilei 300 ml de suc de mere si 300 ml de suc de rosii).

9. Bea infuzie de marar. Dupa ce ai baut mai mult, apar uneori si arsuri la stomac sau chiar senzatie de greata. Acestea se calmeaza cu o infuzie din frunze de marar: se pune planta in 250 ml de apa clocotita, se acopera vasul si se lasa intre 3 si 5 minute; infuzia astfel obtinuta se imparte in doua parti egale, care se beau dupa micul dejun, respectiv dupa cina.

Pastile cu vitamine sau aspirina

In farmacii, gasesti si pastile antimahmureala. Acestea reduc efectele consumului excesiv de alcool, ajuta la evitarea disconfortului ulterior consumului excesiv de alcool, elimina simptomele mahmurelii, accelereaza eliminarea produselor toxice rezultate in urma oxidarii alcoolului, ajuta la refacerea formei fizice a organismului. Contin vitamine si minerale sau aspirina si cofeina.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img