vineri, 19 aprilie, 2024

Aici este raiul Romaniei! Imagini care iti taie respiratia, filmate de reporterii BZI cu o drona la Colibita – VIDEO SPECTACULOS

Distribuie:

Publicat:

Exista in Romania un loc minunat, in care te poti simti ca in rai! Aceasta zona minunata este atat de usor accesibila romanilor, la preturi incredibil de mici. La Colibita, poti respira un aer curat de munte si in acelasi timp sa te simti ca la mare. In aceasta mica localitate din muntii Bargaului, ai parte de un peisaj ca in basme, un peisaj de poveste, care iti taie efectiv respiratia. Pentru a avea parte de o asemenea experienta trebuie sa vizitezi Colibita, o mica localitate din Bistrita-Nasaud. 

Pe drumul dinspre Iasi spre Bistrita, la fix 300 de kilometri, ajungi intr-un loc de poveste, in care muntele se imbina cu marea, in care nisipul auriu de la marginea padurii te duce cu gandul la celebrele statiuni grecesti. 

Colibita este o localitate situata la nici 50 de kilometri de Bistrita, la poalele Muntilor Calimani si Bargau. Aici intinderea de apa a lacului si aerul curat, de munte, ofera o combinatie rara, care atrage tot mai multi turisti. Daca va hotarati sa porniti la drum, trebuie sa stiti ca accesul se face in parte pe Drumul National 17, iar mai apoi, din Prundu Bargaului se opteaza pentru drumul judetean 173 A, care va poarta pana la statiune. Dupa stanci care parca se chinuie sa intre in soseaua ce duce spre lac, apar varfurile care vegheaza asupra lacului Strunioru si Bistricioru, iar mai apoi isi dezvaluie frumusetea lacul Colibita.  

De ce sa mergi la Colibita? Dincolo de privelistea care iti taie respiratia, primul argument este aerul. Informatii despre proprietatile curative ale aerului din Colibita au inceput sa circule inca din 1883. Atunci, legendele locale spun ca o tanara din Bistrita s-ar fi vindecat de tuberculoza datorita aerului din aceasta zona, foarte bogat in ozon. Studii recente au confirmat acest lucru. 

Reporterii cotidianului BUNA ZIUA IASI au realizat o filmare superba cu drona, la Colibita, iar imaginile iti taie efectiv respiratia. Bucurati-va de spectacolul oferit de Colibita, raiul Romaniei!

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img