vineri, 19 aprilie, 2024

AJOFM:In atentia agentilor economici si a persoanelor aflate in cautarea unui loc de munca din judetul Vaslui

Distribuie:

Publicat:

In vederea reducerii somajului, cresterii gradului de ocupare a fortei de munca si a  cresterea eficientei masurilor active, Agentia  Judeteana pentru Ocuparea Fortei de Munca Vaslui  vine in sprijinul  atat a agentilor economici din judet cat si  a somerilor din evidenta sa prin acordarea de subventii in conformitate cu Legea nr. 76/2002 privind sistemul asigurarilor pentru somaj si stimularea ocuparii fortei de munca pentru:

Incadrarea absolventilor (conf. art.80 din Legea nr. 76/2002)

Angajatorii care incadreaza in munca pe durata nedeterminata absolventi ai unor institutii de invatamant, promotia 2015, primesc lunar, pe o perioada de 12 luni, pentru fiecare absolvent:
a) o suma egala cu valoarea indicatorului social de referinta in vigoare la data incadrarii in munca, pentru absolventii ciclului inferior al liceului sau ai scolilor de arte si meserii;
b) o suma egala cu de 1,2 ori valoarea indicatorului social de referinta, in vigoare la data incadrarii in munca, pentru absolventii de invatamant secundar superior sau invatamant postliceal;
c)  o suma egala cu de 1,5 ori valoarea indicatorului social de referinta in vigoare la data incadrarii in munca,  pentru absolventii de invatamant superior.

Angajatorii care incadreaza in munca pe durata nedeterminata absolventi din randul persoanelor cu handicap primesc lunar, pentru fiecare absolvent, sumele mentionate mai sus pe o perioada de 18 luni.

Incadrarea somerilor in varsta de peste 45 de ani sau a somerilor care sunt parinti unici sustinatori ai familiilor monoparentale (conf. art. 85 din Legea nr. 76/2002)

Angajatorii care incadreaza in munca pe perioada nedeterminata someri in varsta de peste 45 de ani sau someri care sunt parinti unici sustinatori ai familiilor monoparentale primesc lunar, pe o perioada de 12 luni, pentru fiecare persoana angajata din aceste categorii, o suma egala cu valoarea indicatorului social de referinta in vigoare, cu obligatia mentinerii raporturilor de munca sau de serviciu cel putin 18 luni.

Incadrarea somerilor care mai au 5 ani pana la pensie (conf. art. 85 alin. (5) din Legea nr. 76/2002)

Angajatorii care incadreaza in munca, potrivit legii, someri care in termen de 5 ani de la data angajarii indeplinesc, conform legii, conditiile pentru a solicita pensia anticipata partiala sau de acordare a pensiei pentru limita de varsta, daca nu indeplinesc conditiile de a solicita pensia anticipata partiala, beneficiaza lunar, pe perioada angajarii, pana la data indeplinirii conditiilor respective, de o suma egala cu valoarea indicatorului social de referinta in vigoare, acordata din bugetul asigurarilor pentru somaj.

Incadrarea in munca a tinerilor cu risc de marginalizare sociala cu varsta cuprinsa intre 16-26 ani

Angajatorii, care incadreaza tineri cu risc de marginalizare sociala  si care beneficiaza de acompaniament social personalizat in baza unui contract de solidaritate, sunt denumiti angajatori de insertie si beneficiaza lunar, pentru fiecare persoana din aceasta categorie, din bugetul asigurarilor pentru somaj, de o suma egala cu salariul de baza stabilit la data angajarii tinerilor, dar nu mai mult de doua ori valoarea indicatorului social de referinta, in vigoare la data incadrarii in munca, pana la expirarea duratei contractului de solidaritate.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img