joi, 25 aprilie, 2024

Alain Delon: De asta am devenit actor si nu peste… Imi doream sa vad, in ochii acelor femei, ca sunt cel mai frumos, cel mai puternic

Distribuie:

Publicat:

Ajuns la 82 de ani, Alain Delon marturiseste intr-un interviu acordat ziarului Le Monde despre faptul ca viata si cariera sa sunt un accident, pentru ca daca nu ar fi fost propulsat in cinema de femeile care se indragosteau de el ar fi devenit cu siguranta un proxenet.

Vorbind despre cariera sa, emblematicul actor francez a explicat ca a ”nimerit in aceasta meserie gratie femeilor“.

”Femeile sunt acelea care m-au facut sa fac cinema. Femeile sunt acelea care m-au dorit, care mi-au dat totul, femei care s-au indragostit de mine. Aveau minim, sase sau sapte ani mai mult decat mine… Imi doream sa vad, atunci, in ochii acelor femei ca sunt cel mai frumos, cel mai mare, cel mai puternic si de asta am devenit actor“, a spus Delon.

La reintoarcerea sa din razboiul din Indochina, in 1956, Alain Delon spune ca era gata sa devina un infractor, un gangster. ”Aveam femei intr-un cartier din Paris si urma sa devin peste. Dar, cum aveam femei si intr-un alt cartier din Paris, am devenit un star“.

Pentru Delon, cariera sa nu are nicio legatura cu meseria de actor.

”Este diferenta esentiala – si nu exista nimic peiorativ aici – intre Belmondo si Delon. Eu sunt un actor, Jean-Paul este comediant, un actor de teatru. Un comediant joaca, petrece ani sa invete, pe cand un actor traieste. Eu, mi-am trait mereu rolurile. Nu am jucat niciodata“, a spus Delon.

”Nu vreau sa continui lupta prea mult. Am o cariera atat de exceptionala incat nu vreau sa fac un film prea mult“, mai spune in interviu actorul care a realizat peste 80 de filme, urmand indicatiile unora dintre cei mai mari regizori: Melville, Visconti, Losey, Antonioni.

Cineastii cu care as mai fi putut filma au murit. Va jur, nu vad, astazi, cine ar putea sa-mi mai faca un film. Sau atunci sa-mi prezinte o poveste minunata“, mai declara actorul francez.

Intrebat despre regretele sale, Alain Delon a subliniat ca exista un singur lucru care i-a lipsit si ii va lipsi intotdeauna: ”Sa fac un film in regia unei femei. Va dati seama ca asta nu mi s-a intamplat niciodata“.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img