vineri, 29 martie, 2024

ALBITA: Peste 16.000 tigarete de contrabanda descoperite la controlul de frontiera

Distribuie:

Publicat:

Echipa comuna de control din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Albita a descoperit peste 16.000 tigarete de provenienta R. Moldova pe care doi cetateni moldoveni incercau sa le introduca ilegal in tara, ascunse in locuri special amenajate in bara din spate, bordul unui autoturism si in bagajul personal.

La sfarsitul saptamanii trecute, in Punctul de Trecere a Frontierei Albita, s-a prezentat pentru efectuarea formalitatilor de control, pentru a intra in tara, conducand un autoturism marca Volkswagen, cetateanul din R. Moldova, Ion B., in varsta de 36 de ani.

Cateva ore mai tarziu, in acelasi punct de trecere a frontierei s-a prezentat pe sensul de intrare in tara, in calitate de pasager intr-un autocar, inmatriculat in R. Moldova, Tatiana C., in varsta de 38 de ani.

In baza profilului de risc, s-a procedat la efectuarea unor controale amanuntite asupra mijloacelor de transport si persoanelor, ocazie cu care au fost descoperite ascunse in locuri special amenajate in bara din spate si bordul autoturismului marca Volkswagen si in bagajul personal al Tatianei C., cantitatea totala de 16.340 tigarete, cu timbru de acciza R.Moldova.

Conform prevederilor legale, a fost luata masura retinerii tigarilor in valoare totala de 3.680 lei, indisponibilizarea autoturismului marca Volkswagen, in valoare de 25.500 lei si sanctionarea contraventionala a celor doua persoane cu amenda in valoare totala de 15.000 lei.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img