joi, 28 martie, 2024

ALEGERI PENALE in Capitala! Trei actuali sau fosti urmariti penal ravnesc fotolii de primar

Distribuie:

Publicat:

Primarul sectorului 3, Robert Negoita, a anuntat luni, pe pagina sa de Facebook, ca si-a depus candidatura pentru un nou mandat.

“Prieteni, astazi mi-am depus oficial candidatura pentru un nou mandat la Primaria Sectorului 3. Vreau sa continuam proiectele pe care le-am inceput in ultimii patru ani, pentru ca impreuna am reusit sa progresam mult, sa formam o comunitate activa si a carei implicare este vizibila”, a scris Negoita pe Facebook.

“De ce trebuie sa ducem lucrurile pana la capat? Pentru ca iubim Sectorul 3!”, a mai scris el.

Procurorii DNA au anuntat, joia trecuta, ca au inceput urmarirea penala impotriva lui Robert Negoita pentru evaziune fiscala in forma continuata.

Ancheta vizeaza fapte din perioada 2005- 2009, cand Negoita “a construit trei ansambluri rezidentiale compuse din imobile de locuit si locuri de parcare si a vandut, in nume propriu, un numar de 1.250 din aceste imobile, ascunzand activitatea economica desfasurata prin neinregistrarea ca persoana impozabila in scopuri de TVA, nedeclararea si neachitarea catre bugetul de stat a TVA in valoare de 77.148.021 lei. (…) Incepand din luna decembrie 2005, Negoita Robert Sorin a inceput vanzarea imobilelor pe masura finalizarii acestora, fara a declara organelor fiscale teritoriale activitatea economica desfasurata si fara a achita obligatiile fiscale ce-i reveneau”, potrivit DNA.

—————–

Fostul eurodeputat Adrian Severin ar urma sa candideze la Primaria Capitalei, sustinut de Marian Vanghelie, sub sigla Partidului Dreptatii Sociale, in timp ce primarul suspendat ar urma sa isi depuna candidatura pentru un nou mandat la sectorul 5, au precizat surse din PDS.

Surse din PDS au declarat ca primarul suspendat al Sectorului 5,Marian Vanghelie, vrea sa il sustina in cursa pentru Primaria Capitalei pe fostul europarlamentar PSD Adrian Severin, urmand ca Vanghelie sa ii ofere acestuia si o functie de conducere in cadrul partidului sau.

Fostul europarlamentar Adrian Severin ar putea ocupa functia de presedinte executiv sau presedinte al Consiliul National al PDS, potrivit surselor citate. El i-a cerut lui Marian Vanghelie ca pentru primariile de sectoare PDS sa sustina doar “oameni de stanga”.

Marian Vanghelie si-ar putea depune candidatura pentru primaria Sectorului 5, luni, in conditiile in care termenul pentru depunerea dosarelor la biroul electoral expira marti, 26 aprilie.

Un al treilea om cu probleme care si-a anuntat candidatura este Cristian Piedone.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img