vineri, 29 martie, 2024

ALERTA la Marea Neagra! Avioane militare ruse au pus pe JAR echipajul unui distrugator american

Distribuie:

Publicat:

Mai multe avioane militare ruse s-au apropiat de un distrugator al Marinei americane in Marea Neagra, pe 10 februarie, manevre considerate “nesigure si neprofesioniste”, a declarat marti un oficial al SUA, citat de Reuters.

Ministerul rus al Apararii a negat existenta unor astfel de incidente.

“Nu au fost incidente de niciun fel pe 10 februarie, legate de zboruri al avioanelor militare ruse in Marea Neagra, in apropierea distrugatorului Porter al Marinei SUA”, au transmis agentiile de stiri ruse citand purtatorul de cuvant al Ministerului Apararii de la Moscova, Igor Konasenkov.
Dar capitanul Danny Hernandez, purtatorul de cuvant al Comandamentului militar american in Europa, a mentionat trei incidente separate in care au fost implicate aeronave ruse si distrugatorul american USS Porter.

Potrivit acestuia, un incident a implicat doua avioane ruse Su-24, un altul – un avion Su-24, iar al treilea eveniment – un IL-38. “USS Porter a interogat toate aeronavele si nu a primit niciun raspuns”, a spus Hernandez.

“Astfel de incidente sunt ingrijoratoare deoarece pot conduce la accident sau eroare de calcul”, a adaugat acesta. Incidentele implicand Su-24 au fost considerate nesigure si neprofesioniste de catre ofiterul aflat la comanda distrugatorului Porter din cauza vitezei lor ridicate si a joasei altitudini, in timp ce IL-38 a zburat la o altitudine neobisnuit de mica, a spus Hernandez, anunta Agerpres. Un alt oficial american, vorbind sub conditia anonimatului, a spus ca un Su-24 a venit la mai putin de 200 de metri de USS Porter si la o altitudine de circa 90 de metri.

In aprilie 2016, doua avioane de razboi ruse au simulat un atac in apropierea unui distrugator american in Marea Baltica.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img