joi, 28 martie, 2024

Alerta pentru parinti!!! Balena Albastra, jocul mortii, ia amploare in randul tinerilor din judetul Vaslui

Distribuie:

Publicat:

Balena Albastra, calauza spre moarte, jocul macabru despre care titreaza presa din intreaga lume si care incepe sa capete proportii neasteptate, este cel mai recent fenomen care pune stapanire pe adolescenti, prin intermediul retelelor de socializare si nu numai.
A aparut in Rusia, unde a facut  peste o suta de victime, dupa care avea sa se extinda cu usurinta si in alte tari, printre care si Romania. 
Jocul mortii are 50 de niveluri ce presupun indeplinirea de catre “participant” unor sarcini pe care le primeste de la un mentor. Sarcinile trasate de acesta sunt automutilarea, trezirea la 04:20, ascultarea de melodii cu mesaje suicidale, escaladarea unor cladiri inalte, acoperisuri de blocuri sau poduri, vizionarea filmelor de groaza si izolarea de societate. Provocarile  trebuie sa le faca cu o masca pe fata si sa le filmeze sau fotografieze, in asa fel incat “probele” sa fie publicate pe conturile respective.
Jocul culmineaza cu cerinta sinuciderii, tinerii aruncandu-se fie de la etajul unei cladiri inalte, fie in fata trenului.
Numarul victimelor creste de la o zi la alta dat fiind faptul ca accesul adolescentilor la internet, implicit la retelele de socializare este unul liber si necontrolat de parinti.
“Balena Albastra”, starneste curiozitatea tinerilor vasluieni
Neasteptat, jocul mortii, a ajuns si printre tinerii din judetul Vaslui. Desi inca nu ne-am intalnit cu un astfel de caz de pe urma careia sa existe  victime, la o prima rasfoire a retelelelor de socializare vedem schimbarile de comportament ale tinerilor, fotografiile ori melodiile cu mesaj suicidal. 
Autoritatile Romane trag un semnal de alarma parintilor ori celor care au in grija copii ale caror parinti sunt plecati la munca in strainatate si ii indeamna sa constientizeze faptul ca prieteniile din lumea virtuala pot fi fatale. Totodata, parintii sunt indemnati sa le acorde o atentie deosebita copiilor, sa nu ii izoleze, sa nu ii indeparteze, sa nu ii incurajeze sa adopte un astfel de comportament, dar mai ales sa le controleze accesul la internet si la retelele de socializare. 
Denumirile folosite in cadrul acestui cerc vicios sunt :
– Siniy kit ( Balena Albastra)
– Tikhiy Dom (Casa linistita/Casa Tacuta)
– More Kitov (O mare de balene)
–  #F53, #F57, #F58 si Razbudi Menya V 04:20 (Trezeste-ma la 04:20) 
Asadar, parintii, profesorii, rudele sau oricare dintre cunostinte, care observa in randul adolescentilor tulburari comportamentale, izolare, fotografii ori filmulete postate pe internet , insotite de o astfel de denumire, sunt  rugati sa anunte autoritatile ori tutorele.
Psihologii spun ca motivele care il duc pe copil la astfel de gesturi extreme ascund nevoia de a apartine unui grup, simtind impulsul de a face gesturi periculoase pentru a primi admiratie. Specialistii sustin ca perioada preadolescentina si cea adolescentina reprezinta momentul in care copilul este tentat sa participe la astfel de jocuri. 
Faptul ca familia nu-i satisface diferite nevoi, il de termina pe copil sa caute in exterior intelegere si afectiune.Nestiind sa faca diferenta dintre si bine si rau,acesta ajunge victima propriilor actiuni.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img