joi, 28 martie, 2024

Alexandra Ungureanu, despre boala de care sufera: ”N-am vorbit niciodata despre asta, sunt in cautare de solutii”

Distribuie:

Publicat:

Nici frumoasa Alexandra Ungureanu nu este lipsita de unele probleme de sanatate, chiar daca – pana acum – a preferat sa nu vorbeasca despre ele. Se afla in cautare de „solutii”, in momentul de fata, cu atat mai mult cu cat este vorba despre o afectiune intalnita des in randul femeilor.

Cu doi ani in urma, Alexandra Ungureanu a mai trecut printr-o perioada dificila in ceea ce priveste starea de sanatate, aparandu-i – la ochi – chisturi care obturau unele canale. Medicii i-au recomandat, la vremea respectiva, sa se opereze, insa vedeta a refuzat. Ulterior, chisturile au disparut. Acum, Alexandra Ungureanu vorbeste despre endometrioza. Endometrioza este o afectiune in care tesutul care creste in mod normal in interiorul uterului creste in afara acestuia. Principalele simptome ale endometriozei sunt durerea pelviana si infertilitatea. Aproape jumatate dintre paciente prezinta dureri pelviene cronice, in timp ce la 70% durerea apare in timpul menstruatiei. De asemenea, durerea in timpul actului sexual este comuna. Infertilitatea apare la aproximativ jumatate dintre persoanele care sufera de endometrioza, iar aceasta afectiune poate avea atat efecte sociale cat si psihologice.

„Am descoperit o alta boala autoimuna care se numeste endometrioza. N-am vorbit niciodata despre chestia asta. Acum sunt in cautare de solutii, cred ca este una dintre afectiunile de care aud foarte frecvent la femei, cumva cred ca si corpul uman se transforma in directia asta. Dar exista solutii, exista si copii abandonati!”, a povestit Alexandra Ungureanu, fosta membra a trupei Crush, pentru Ciao.ro.

Alexandra Ungureanu: ”Mi-am dorit sa fiu slaba, schiloada!”

Alexandra Ungureanu a marturisit ca, in adolescenta, si-a dorit foarte mult sa fie slaba, chiar ”schiloada”. I se parea ca este ”pufoasa” din cauza schimbarilor hormonale si a tinut, in perioada respectiva, tot felul de diete.

”Ca orice adolescenta care se dezvolta intr-o lume in care, privind in jur, in reviste, la televizor, in videoclipuri, vezi numai fete inalte si subtiri sau mignone si subtiri, evident ca mi-am dorit si eu sa fiu nu numai intr-o forma armonioasa, mi-am dorit sa fiu slaba, schiloada, pentru ca aveam senzatia ca asa stau cel mai bine lucrurile pe mine. In perioada in care se intamplau schimbarile hormonale, corpul meu s-a modificat si am inceput sa fiu asa mai pufoasa, asa ma consideram. Acum am aceeasi greutate din perioada liceului, dar corpul meu cumva s-a reproportionat. Am tinut in perioada aceea tot felul de diete, vanam chestii pe termen scurt cu rezultate spectaculoase. Intr-o zi mancam 3 grepfruturi, cate unul la fiecare masa. Ceva sinistru! Noaptea visam toate frigiderele de pe planeta. Ma rog, chestia asta tinea o saptamana, slabeai 2-3 kg, dupa care, evident, se puneau la loc. La fel cum se intampla cu toate regimurile minune, le cunoastem foarte bine”, a marturisit Alexandra Ungureanu pentru libertatea.ro.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img