vineri, 29 martie, 2024

Alexandru Badit a fost convocat la lotul Romaniei-U17 la futsal

Distribuie:

Publicat:

La noua luni distanta de la infiintarea nationalei de futsal U17 a Romaniei, juniorii tricolori se pregatesc de primele confruntari oficiale.

Trupa pregatita de Endre Kacso a sustinut un cantonament la Odorheiu Secuiesc, iar printre jucatorii convocati s-a aflat si Alexandru Badit, de la Inter Traian Vaslui, care a impresionat la primele stagii de pregatire.

Nationala U17 a Romaniei va juca la inceputul lunii viitoare in prima sa campanie de calificare. E vorba despre calificarile pentru 2018 Summer Youth Olympics. Jocurile Olimpice de vara pentru tineret de anul viitor vor fi gazduite de Buenos Aires in perioada 1-12 octombrie 2018.

Grupa tricolorilor, din care mai fac parte Italia, Slovenia si Kazahstan, se va juca la Ljubljana.
”Avem o misiune foarte dificila. De departe, Italia e cea mai tare echipa din grupa noastra. Cunoastem echipa Italiei, reprezentanta unei scoli de futsal de mare traditie. Kazahstan va fi, de asemenea, un adversar foarte incomod. Slovenia? E tara gazda! Nu va fi usor. Important e ca acesti jucatori, cu care am demarat proiectul in iarna, sa capete cat mai multa experienta, incredere, sa aiba cat mai multe asemenea meciuri in picioare. Anul viitor vom juca in preliminariile pentru Campionatul European U19, acesta fiind un obiectiv important”, a declarat Endre Kacso, antrenorul nationalei U17 a Romaniei.

Juniorii vor reveni la echipa nationala pe 30 octombrie, a doua zi fiind programata plecarea spre Slovenia.

”La fel de important la acest turneu e amanuntul ca trebuie sa avem atitudine, sa nu intram in teren dinainte invinsi. Rezultatele de la turneul de dezvoltare din Serbia din vara ne-au dat optimism. La Ljubljana vom juca pe 1, 2 si 4 noiembrie”, a mai spus Endre Kacso.

Turneul de la Vrnjačka Banja, din luna mai, a insemnat debutul nationalei de futsal U17 a Romaniei. In Serbia, Romania a bifat si primul succes din istorie, 4-1 cu Kazahstan!

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img